Rauma rokottaisi, jos olisi, millä rokottaa

"Jos rokotteita tulisi tuhansia viikossa, niin sitten järjestäisimme rokotustilaisuuden esimerkiksi jäähallissa. Mutta vielä 2 000 rokotteen kanssa sitä ei kannata järjestää."

| Päivitetty

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) arvioi, että seuraavan kolmen viikon aikana Suomeen saataisiin yli 580 000 koronarokotetta. Määrä olisi huomattava, sillä edellisten 12 viikon aikana Suomi on saanut 955 000 rokotetta.

– Jos rokotteita tulee enemmän, niin totta kai meilläkin rokotustahti kiihtyy. Paljon riippuu siitä, ohjaako THL rokotteita enemmän epidemia-alueille, Rauman terveyspalveluiden ylihoitaja Marja Lehtimäki miettii.

Jos rokotteet jaetaan puhtaasti asukasluvun mukaan, karkea laskutoimitus antaa Rauman prosentiksi 0,8. Silloin puhuttaisiin noin 5 000 rokoteannoksesta.

Raumalla on joka tapauksessa varauduttu rokottamaan sitä tahtia kuin rokotteita kaupunkiin saadaan. Lehtimäen mukaan sitten rokotetaan myös illalla ja viikonloppuna, kun nyt rokotetaan päivisin.

– Jos rokotteita tulisi tuhansia viikossa, niin sitten järjestäisimme rokotustilaisuuden esimerkiksi jäähallissa. Mutta vielä 2 000 rokotteen kanssa sitä ei kannata järjestää.

Astra Zenecan käytön keskeyttäminen näkyy myös Raumalla. Vajaat 300 jo annettua rokotusaikaa jouduttiin perumaan.

Toisaalta parin seuraavan viikon aikana Raumalle oli tulossa vajaat 100 Astra Zenecaa, joten valtavista määristä ei puhuta.

Yli 70-vuotiaista puolet alkaa olla rokotettuja

Satakunnassa on tähän mennessä rokotettu vajaa 16 prosenttia asukkaista. Raumalla prosentti on vajaat 14. Yli 70-vuotiaista on maakunnassa rokotettu jo noin puolet.

Raumallakin rokotukset alkavat olla sillä mallilla, että mahdollisesti jo ensi viikolla päästään rokottamaan 70–74-vuotiaita.

Toista rokotuskierrosta Raumalla aloitellaan viikolla 16.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut