Rauma saanee uuden purjelaivan

Gerda saapunee Raumalle ensi viikon lopulla.

RPR Production Oy on hankkimassa aikaisempien alustensa, Kathrinan ja Maritan, lisäksi Raumalle kolmatta purjelaivaa. Kyseessä on Suomen suurin liikennöivä purjelaiva s/v Gerdan.

– Asiat ovat loppusuoralla. Käymme vielä maanantaina tarkastamassa aluksen, jotta kaikki on kunnossa. Sen jälkeen on tarkoitus laittaa nimet kauppakirjaan, vahvistaa RPR Production Oy:n toimitusjohtaja Riku Räsänen.

Laiva sijoittuu ensin Suojan sataman laituriin, josta sitä on mahdollista käyttää yksityistilaisuuksiin. Kesäksi alus siirtyy Poroholmaan kahden muun laivan viereen.

– Porohomaan on suunnitteilla valtakunnallisesti ainoa, virallinen purjelaivasatama. Se sopii hyvin muun muassa merimuseon ja Marelan jatkoksi tänne Raumalle, merikaupunkiin.
Ravintolatilojen lisäksi alus toimii myös purjelaivahotellina.

Gerda on Suomen ainoa liikennöivä raakapurjelaiva ja Suomen suurin liikennöivä purjelaiva. Laiva on rakennettu Gävlessä, Ruotsissa vuosina 1995–2005 kopioksi saman nimisestä rahtipurjealuksesta, joka valmistui 1869. Helsinkiin Gerda purjehti vuonna 2010.

– Gerdan sisätilat tarjoavat suorastaan kuninkaalliset juhlapuitteet, sillä alus on toiminut muun muassa Ruotsin prinsessa Madeleinen syntymäpäivien pitopaikkana.

Pituutta aluksella on 49 metriä ja purjepinta-alaa 625 m2. Alus saapunee Raumalle ensi viikon lopulla.