Rauma-salin lavaa venytetään Radion sinfoniaorkesteria varten

Rauma-salissa ensi viikon tiistaina konsertoiva Radion sinfoniaorkesteri vaatii niin paljon tilaa, että saliin esiintymislavaa on jouduttu suurentamaan. Yksi syy laajennusosalle on konsertissa kantaesityksensä saavan Perttu Haapasen Compulsion Island -teoksen lyömäsoittimien suuri määrä.

Oman tilansa vie myös konsertin solistin, pianisti Paavali Jumppasen flyygelin ja sinfoniaorkesterin mahduttaminen samalle lavalle.

Rauman konsertti avaa RSO:n neljä paikkakuntaa käsittävän maakuntakiertueen. Vastaanotto on innostunut, ja konsertti on Raumalla loppuunmyyty.

RSO:n kotipesä on Helsingin Musiikkitalo, mutta orkesterin toimintaan kuuluvat myös maakuntakiertueet.

– On tärkeää että orkesterimme saa kasvot myös muualla kuin Helsingissä ja Musiikkitalossa, sanoo ylikapellimestari Hannu Lintu.

Nykysäveltäjä Perttu Haapasen ohella konsertissa kuullaan Pjotr Tšaikovskin sinfonia nro 6 sekä Ludwig van Beethovenin pianokonsertto nro 4, jonka solistina soittaa Paavali Jumppanen.

Satakunnassa orkesteri esiintyy Rauman ohella myös Porissa. Porin konsertti 17.12. kuullaan suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä. Rauman konsertti 16.12. nauhoitetaan.

Lisää konsertista tiistain Länsi-Suomessa.