Rauma sijoittui kolmanneksi indeksitaloselvityksessä

Kiinteistöliiton Indeksitalo 2016 -selvitys paljastaa, että Rauma on yli 30 000 asukkaan kaupunkien listalla kolmanneksi halvin. Vain Oulu ja Kokkola kiilaavat edelle, Rauman Energia tiedottaa.

Selvityksessä otetaan huomioon kaukolämmön ja sähkön kustannukset sekä veden ja jäteveden maksut, jätehuolto ja kiinteistöverot. Indeksitalona käytetään 30-vuotiasta asuinkerrostaloa, jossa on 40 asuntoa.

Rauman Energian tarjoama kaukolämpö yltää edullisuudessa kärkikymmenikköön.

- Voimme olla ylpeitä, että meillä on tarjota koko Suomen mittakaavassa edullista kaukolämpöä, joka kuuluu lisäksi Suomen vihreimpien joukkoon, Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano sanoo.

Kaukolämpö on Raumalla yleisin lämmitysmuoto. Lämpö tuotetaan Rauman Biovoimassa, jossa pääpolttoaineita ovat puunkuori ja puutähde.

- Yli 90 prosenttia energiasta tuotetaan biopolttoaineilla, Kartano täsmentää.

Myös sähkökustannuksissa Rauman Energia on selvityksen edullisimmasta päästä.

- Olemme määrätietoisesti investoineet säävarmaan verkkoon viimeisen 10 vuoden aikana, mutta hinnat olemme pystyneet pitämään edullisina, Rauman Energian verkkojohtaja Marko Silokoski sanoo.

Indeksitalo-vertailussa tarkastellaan, miten kuntakohtaisesti päätettävät kustannukset vaikuttavat kiinteistöjen kustannuksiin eri puolilla Suomea.