Rauma sorvaa tukipakettia, valmis maksamaan OKL:n säilymisestä

Kaupungin vuosittainen panostus olisi merkittävä. Sisältökysymykset ovat vielä avoinna.

Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela neuvottelee Turun yliopiston kanssa vuosittaisesta tukipaketista, joka turvaisi opettajankoulutuksen jatkon kaupungissa.

Rauman kaupunki on kaupunginjohtaja Esko Poikelan mukaan valmis merkittävään vuosittaiseen rahalliseen panostukseen OKL:n tulevaisuuden turvaamiseksi. Asiasta solmittaisiin erillinen sopimus kaupungin ja Turun yliopiston välillä.

Poikela kertoi asiasta kaupunginvaltuustolle maanantaina. Infokatsaus OKL-tilanteesta oli valtuustoryhmien neuvottelukunnan toive.

Kaupunki ja yliopisto ovat neuvotelleet alkukesästä lähtien yhteistyösopimuksen solmimisesta opettajankoulutuksen turvaamiseksi. Poikelan mukaan myös harjoittelupäiväkoti Pikkunorssin tulevaisuus on ollut mukana keskusteluissa.

Sisällöllisissä kysymyksissä ei Poikelan mukaan ole kuitenkaan vielä päästy kovin pitkälle, ja neuvottelut jatkuvat edelleen.

– Kaikki on ollut avoimesti pöydällä. Tavoitteena olisi varsin nopeasti päästä eteenpäin konkreettiseen esitykseen ja käydä sen jälkeen esittelemässä asiaa valtuustoryhmille ja totta kai valtuustolle.

Poikela esitti tavoitteenaan, että asia ratkeaisi vielä tämän vuoden puolella.

Pori maksaa 2 miljoonaa

Kaupungin rahallisen tuen suuruudesta Poikela mainitsi vain, että Porin kaupungin panostus yliopistokeskuksen toimintaan on noin 2 miljoonan euron luokkaa vuosittain.

– Tästä voi saada mittakaavaa, missä kokoluokassa liikutaan Raumalla, kun lähdetään viemään kokonaisuutta euromääräiseen ja toiminnalliseen ratkaisuun.

Poikelan mukaan Rauma on tuonut neuvotteluissa kantansa selkeästi esiin: opettajankoulutuksen säilyttäminen on kaupungille erittäin tärkeää aluetalouden, elinvoiman, kaupunkikuvan ja tulevaisuuden rekrytointien kannalta.

Rauman puolesta neuvotteluja ovat käyneet tähän asti Poikela ja sivistyksen toimialajohtaja Soile Strander. Jatkossa neuvotteluryhmää on päätetty laajentaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorvella (sd.) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Huuskalla (kok.).

Valtuustossa kansanedustaja Matias Marttinen (kok.) huomautti, että OKL:ssä ei ole kyse vain paikallisesta kysymyksestä vaan vaikutukset ovat valtakunnallisia.

– Tämä tunnistetaan laajasti myös Helsingin päässä. Monet keskeiset suomalaiset päättäjät ovat Rauman tukena tässä. Sanoisin, että kaikki edellytykset ratkaisun löytymiseksi ovat olemassa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut