Rauma suitsii tunnetun juhlatalon meluhaittoja – tähän aikaan soitto on pantava jatkossa seis

Naapurusto on valittanut yöaikaisesta metelistä erityisesti kesäaikaan.

Rauman Torninpolulla sijaitseva Odd Fellow -järjestön talo on monien raumalaisten tuntema vuokrattava juhlapaikka.

Raumalaisille tutun juhlatalon ympäristö vaikenee jatkossa soitosta ja laulusta iltakymmeneen mennessä. Torninpolulla sijaitsevan Odd Fellow -järjestön talon pihalla ei saa jatkossa enää soittaa musiikkia kello 22 jälkeen.

Meluhaitan vähentämistä koskevan kehotuksen antoi Rauman ympäristö- ja lupalautakunta. Kehotuksen mukaan järjestön on järjestettävä juhlatalon vuokraustoiminta niin, ettei piharakennuksessa tai piha-alueella soiteta musiikkia tai käytetä äänentoistolaitteita iltakymmentä pidempään.

Jos kehotusta noudatetaan, on toiminta päätöksen mukaan kaupungin ympäristönsuojelumääräysten mukaista. Mikäli toimintaa halutaan jatkaa pidempään kuin kello 22, ohjeistaa lautakunta ottamaan hyvissä ajoin etukäteen yhteyttä ympäristönsuojeluviranomaiseen.

Ympäristö- ja lupalautakunnan esittelytekstissä todetaan, että kaupungin ympäristönsuojelu on saanut vuosien varrella juhlatalon naapurustosta valituksia yöaikaisesta meluhaitasta kesäisin. Valitukset ovat koskeneet piharakennuksessa järjestettäviä musiikkiesityksiä ja tansseja. Kirjallisesti ensimmäinen valitus on saapunut kuluvan vuoden elokuussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut