Rauma suosittaa välttämään yksityistilaisuuksia, yleisötilaisuuksiin korkeintaan kuusi ihmistä

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontui sunnuntai-iltana ylimääräiseen kokoukseen kaupungin koronatilanteen vuoksi.

Raumalla avataan huomenna maanantaina väistöosasto, jossa Satasairaalasta Raumalle siirtyvät toipuvat koronapotilaat pystytään hoitamaan.

Valiokunta suosittaa, että Raumalla vältetään kokonaan yksityistilaisuuksia ja että yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan korkeintaan kuuteen ihmiseen 14.3. saakka.

Valiokunta pitää "erittäin valitettavana sitä, että eri tartuntaketjuista tartunnat ovat levinneet myös kotona asuviin, palveluasumisessa ja tehostetussa palveluasumisyksiköissä asuviin ikääntyneisiin ihmisiin". Tämä aiheuttaa selvän ja vakavan riskin.

Valiokunta ilmaisi huolensa toimialan pitkään jatkuneen kuormittuneisuuden lisääntymisestä. Tämä pakottaa siirtämään ajanvarauksella toteutettavia terveyspalveluita myöhäisempään ajankohtaan kuten Länsi-Suomi uutisoi aiemmin tällä viikolla.

Telakkayhtiö RMC:ltä ja sen verkostotoimijoilta Rauma edellyttää kirjallista suunnitelmaan koronatilanteen vaatimista turvallisuustoimista sekä kirjallista raportointia karanteeniin tai eristykseen asetettujen ihmisten ohjeistuksesta. RMC:n verkostossa eritykseen tai karanteeniin on asetettu tai tullaan asettamaan noin 850 henkilöä.

Valiokunta vetoaa Raumalla asuviin ja asioiviin ihmisiin sekä yrityksiin, "jotta jokainen vastaa omalta osaltaan sekä itsensä, läheistensä ja muiden kaupungissa olevien ihmisten turvallisuudesta ja koronatartuntojen leviämisen estämisestä noudattamalla ohjeistuksia koronatartuntojen estämiseksi".