Rauma suunnittelee uutta suurkoulua – tämä on hinta tässä vaiheessa

Koulutyö voisi alkaa kolmen vuoden kuluttua, jos rakentaminen alkaa ensi vuonna.

| Päivitetty

Nanunkallion koulun tarkasta sijoittelusta Aro–Nanun tontille on olemassa vasta viitteellisiä tontinkäyttösuunnitelmia. Tässä yksi vaihtoehto.

Rauma suunnittelee jo seuraavan uuden koulun rakentamista heti Uotilanrinteen monitoimikeskuksen perään. Nanunkallion koulun rakentamisen arvioidaan alkavan ensi vuoden syksyllä. Käyttöönotto voisi tapahtua vuoden 2026 elokuussa.

Koulu kokoaa kattonsa alle nykyisen Nanun alakoulun ja Kourujärven koulun oppilaat. Rakennuspaikka on entisen Aronahteen ja Nanun koulujen tontit. Paikalta puretaan parhaillaan vanhoja koulurakennuksia.

Nanunkallion koulun tämän hetken hinta-arvio on 34 miljoonaa euroa. Summa sisältää muun muassa irtokalusteet, keittiön ja ruokasalin laitteet ja linjastot, prosenttitaiteen, sääsuojan ja aurinkosähköjärjestelmän.

Rauman suunnittelema uusi koulurakennus sijoitetaan purettavien Nanun ja Aronahteen koulujen paikalle. Nanun purku on edennyt jo pitkälle.

Noin 400 koululaista

Nanunkallion laskennallinen kapasiteetti on 550 oppilasta. Rauman sivistysjohtaja Soile Strander muistuttaa, että kyse ei ole todellisesta oppilasmäärästä vaan nimenomaan laskennallisesta mitoituksesta.

Todellinen luku on Standerin mukaan reilut 400 perusopetuksen oppilasta ja noin 60 esiopetuslasta silloin, kun opetus Nanunkalliossa käynnistyy. Iltapäiväkerhotoimintaan osallistuu noin 90 lasta.

Koulusta tulee kolmesarjainen alakoulu, jonka jokaisella luokka-asteella on rinnakkaisluokkien lisäksi pienluokat erityisen tuen oppilaille.

Kouluun tulee myös kolme maahanmuuttajaoppilaille tarkoitettua perusopetukseen valmistavaa opetusryhmää, kolme esiopetusryhmää ja iltapäiväkerhoryhmät.

Sali kolmeen osaan

Uuteen kouluun tulee liikuntasali, joka on myös muiden kuin koulun käytössä iltaisin ja viikonloppuisin. Hankesuunnitelmassa mainitaan, että liikuntasalin koon tulee olla vähintään 1 056 neliömetriä.

Sali tulee voida jakaa myös kolmeen osaan. Myös pieni noin 200 neliömetrin katsomo todetaan olevan tarpeen.

Lisäksi tulee uusi valmistuskeittiö, joka korvaa nykyisen Nanun keskuskeittiön. Annoksia valmistetaan päivittäin noin 4 000, joista ulos lähtee noin 3 300 annosta.

Helppohoitoista halutaan

Rakennus suunnitellaan massiivirakenteisena eli esimerkiksi harkkorakenteisena.

Koulun hankesuunnitelmassa todetaan tulevan koulun ulkonäöstä, että arkkitehtonisten ja rakenneteknisten ratkaisujen tulee olla ajattomia, toimivia ja tarvittaessa huollettavissa kohtuullisin kustannuksin

– Kiinteistön helppohoitoisuus ja edullisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia, ettei tehdä tietoisesti tai tietämättä kalliisti ja hankalasti huollettavia rakennusosia rakennukseen, hankesuunnitelmassa sanotaan.

Juttua muokattu 21.9. kello 18.40. Täsmennetty, että uusi koulu kokoaa kattonsa alle Nanun alakoulun, ei koko Nanun koulun oppilaat. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut