Rauma syventämässä suunnitelmiaan henkilöjunaliikenteestä

Selvittää pitäisi ainakin seisake, liikennöinti ja radan parantaminen.

Henkilöjunaliikenteen palauttaminen Rauman-radalle on etenemässä suunnitelmien syventämisen osalta. Toistaiseksi tuorein selvitys on vuodelta 2015 peräisin oleva yleissuunnitelma. 

Vuorossa on kolme muuta selvitystä, joita Rauman kaupunki ja Väylävirasto ovat yhdessä aloittamassa. Ne koskevat Leikarin seisaketta, itse liikennöintiä radalla sekä koko Rauma–Kokemäki-ratalinjan vaatimia investointeja. Asia etenee ensi viikolla kaupunginhallitukseen päätettäväksi.

Matkustajalaituria eli seisaketta suunnitellaan Leikariin suurmarketien väliselle alueelle rataosuutta. Ratasuunnitelma sisältää muun muassa seisakkeen rakentamisen suunnitelmat ja kustannusarvion. Suunnitelman tilaajana ja maksajana toimii Väylävirasto.

Kaksi muuta selvitystä jäävät kaupungin kontolle. Liikenneselvitys tarkastelee Rauman ja Kokemäen välisen henkilöjunaliikenteen toteuttamista käytännössä. Lisäksi laadittaisiin hankearvio koko rataosuuden vaatimista investoinneista ja kustannuksista henkilöjunaliikenteen palauttamiseksi.

Kustannusarvio näille selvityksille on 50 000 euroa. Väylävirasto ja kaupunki aikovat hakea kolmen selvityksen tekijäksi yhtä tahoa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut