Raumaankin kytkeytyvä Vertek Oy laajenee ja nousee toimialansa kymmenen suurimman yrityksen joukkoon Suomessa

Vertekin asentajat ovat tuttu näky Raumalla ja lähiseudulla. Arkistokuvassa yhtiön työntekijät töissä VSV:n kytkinasemalla Pyhärannassa. Arkistokuva: Esa Urhonen

Uudessakaupungissa kotipaikkaansa pitävä sähköalan yhtiö Vertek Oy laajenee. Yritys tiedottaa allekirjoittaneensa sulautumissopimuksen loimaalaisen Sallila Sähköasennus Oy:n kanssa.

Suunnitelmaan mukaan Sallila Sähköasennus sulautuu Vertekiin vuoden viimeisenä päivänä. Sen 40 työntekijää siirtyvät Vertekin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Vertek Oy:n liikevaihto kasvaa sulautumisen jälkeen noin 45 miljoonaan euroon ja se nousee siten sähkö- ja tietoliikennetoimialan Suomen kymmenen suurimman yrityksen joukkoon.

– Laajentuminen on johdonmukainen askel strategiamme toteuttamisessa vahvistaa markkina-asemaamme ja kannattavuuttamme. Sallila Sähköasennuksen vahva osaaminen ja maantieteellinen asemointi tukee erinomaisesti tavoitteitamme ja lisää mahdollisuuksiamme kehittyä ja uudistua vaativalla ja kilpaillulla toimialalla jatkossakin, kommentoi Vertek Oy:n toimitusjohtaja Simo Rosendahl.

Vertek Oy kytkeytyy voimakkaasti paikallisiin energiayhtiöihin, sillä se on Vakka-Suomen Voima Oy:n tytäryhtiö, jonka toinen omistaja on Rauman Energia Oy. Vertek-konserni toimii Länsi- ja Etelä-Suomessa sekä Pirkanmaalla ja työllistää noin 180 sähköalan ammattilaista.

Sallila Sähköasennus Oy taas on Sallila Energia -konserniin kuuluva Etelä- ja Länsi-Suomessa toimiva verkostourakointiin erikoistunut yritys.