Raumalainen ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi

Vuoden vapaaehtoinen -kampanjan kärkikymmenikössä on mukana raumalainen Luca Raimo Nordfors.

Nordfors on tehnyt erilaisia vapaaehtoistöitä noin 38 vuotta. Hän on muun muassa toiminut  SETA ry:ssä,  AIDS-tukikeskuksen päivystäjänä ja vertaistukihenkilönä Mielenterveysyhdistys Friski Tuult ry:ssä. Hänet valittiin myös vuonna 2016 Satakunnan järjestötyöryhmän (JYTRY) puheenjohtajaksi.

Kolmatta kertaa järjestetyn Vuoden vapaaehtoinen -kampanjan tavoitteena on jakaa tunnustusta Suomen lukuisille vapaaehtoisille sekä lisätä vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä ja arvostusta.

Vuoden vapaaehtoinen -kampanjassa haetaan henkilöä, joka voi olla pitkän linjan toimija tai innostava tulokas vapaaehtoistoiminnan saralla. Hän voi toimia vapaaehtoisena millä alalla tahansa ja missä päin Suomea tahansa.

Ehdolla oli 82 henkilöä, jotka keräsivät yhteensä 12909 ääntä. Seuraavaksi kampanjan raati kokoontuu valitsemaan Vuoden vapaaehtoisen kymmenen eniten yleisöääniä saaneen ehdokkaan joukosta.

Muut ehdokkaat ovat Brother Christmas Tuusulasta, Mika Flöjt Kuusamosta, Paula Kangas Porista, Ulla-Maija ja Jukka Ketoja Kirkkonummelta, Sirkka Koponen Helsingistä, Seppo Paakkinen Helsingistä, Seija Paatero Turusta, Elsa Rajala Lappajärveltä ja Seppo Stick Heinolasta.

 Voittaja palkitaan Vapaaehtoisten päivänä 3.12. Vapaaehtoistoiminnan messuilla Helsingissä.

Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.