Raumalainen Julia pysäytti miehen, jonka poliisi otti lopulta kiinni renkaiden puhkomisesta epäiltynä – poliisilla pitää kiirettä miehen ollessa pidätetty: "Voitte uskoa, että meillä on todella kova intressi"

Poliisi tutkii nyt kuumeisesti sitä, onko lauantaina kiinniotettu mies aiempien renkaanpuhkomistapausten takana.

Raumalaisen Julia Falckin lauantai-ilta sai erikoisen ja jännittävänkin käänteen. Falck oli ystäviensä kanssa ravintolassa syömässä, kun hän sai poikaystävältään kuvia tämän auton renkaisiin työnnetyistä tikoista. Samaisen Teslan kamerajärjestelmä oli myös tallentanut videolle miehen, joka tikat renkaisiin tökkäsi. Auto oli ollut pysäköitynä jäähallin lähelle Lukon pelin aikana.

Illalla yhdeksän aikaan Falck tuli ystävineen ravintolasta ulos, ja he havaitsivat kadulla henkilön, joka näytti vahvasti videon mieheltä.

– Menin katsomaan vielä lähemmäs nähdäkseni hänen hanskansa, koska videolla hänellä näkyi "kotikutoiset" lapaset. Kaikki muut tuntomerkit täsmäsivät, vain takki oli vaihtunut.

– Soitin 112:een ja kerroin tilanteen, että poikaystävän autosta on renkaat puhkaistu ja tämä kaveri näyttää hyvin samalta kuin videossa, Falck kertaa.

Osoittautui samaksi kuin videolla

Poliisi lupasi tulla paikalle. Mies oli kuitenkin juuri lähdössä polkupyörällään pois paikalta.

– Tartuin pyörän korista kiinni ja sanoin, että odotatko hetken. Mies keräsi pulloja, ja sanoin hänelle, että tähän on varmasti vielä lisää pulloja tulossa, Falck sanoo.

Poliisipartio saapui pian ja totesi miehen olevan sama kuin videolla näkyvä renkaanpuhkoja. Hänet pidätettiin, ja hän on edelleen poliisin hallussa.

Rikosylikonstaapeli Jyrki Laine Rauman poliisiaseman rikostutkinnasta vahvistaa poliisin varmistaneen useammilla keinoilla, että tekemisissä ollaan oikean henkilön kanssa.

– Erehtymisen vaaraa ei tässä päässyt syntymään, Laine toteaa.

Poliisilla "todella kova intressi"

Suuri kysymys monen raumalaisen mielessä on se, onko nyt pidätetty mies kaikkien Rauman renkaanpuhkomistapausten takana. Kesästä asti jatkunut ilkivalta on poikinut poliisille jo yli 70 juttua.

Laine toteaa, että tämä asia on tietenkin myös poliisitutkinnan keskiössä.

– Voitte uskoa, että meillä on asian selvittämiseen todella kova intressi. Mutta näytön raapiminen vie aikaa, ja tällä hetkellä painitaan juuri kaiken sen kanssa, mitä meillä on, Laine sanoo.

Poliisi vertailee nyt pidätettyä henkilöä muun muassa muihin videotallenteisiin, joista osa on todella pitkiä ja joista yksittäisen henkilön poimiminen voi olla haastavaa.

– Lisäksi selvitetään, onko aiemman teknisen tutkinnan tuloksista apua tässä.

Paikka ja tekotapa vaikuttavat eroavan

Moni on kiinnittänyt huomiota siihen, että videolle tallentunut tekopaikka osuu hieman aiempien tapausten kartan ulkopuolelle.

Siinä, missä aiemmista puhkaisuista iso osa on tapahtunut Otan, Syvärauman ja Merirauman alueilla, lauantainen tapahtui keskustan tuntumassa.

Laine vahvistaa poikkeaman.

– Aamulla kävin tapauksia läpi useammalla tavalla, ja paikka tosiaan on hieman poikkeava. Siitä olen samaa mieltä, Laine toteaa.

Hän ei kuitenkaan ota kantaa siihen, mitä tämä kertoo lauantaisen teon suhteesta aiempiin.

Myöskään tekotapaa ja sen eroavaisuuksia Laine ei kommentoi. Sosiaalisessa mediassa moni on kiinnittänyt huomiota siihen, että moni aiemmista tapauksista on tehty puukolla viiltäen, kun taas lauantaina renkaan kylkeen oli työnnetty tikat.

Pidätettynä saa pitää vain kolme vuorokautta

Poliisilla on siinä mielessä kiire, että tiistaina puoleenpäivään mennessä on päätettävä, esitetäänkö pidätettyä vangittavaksi vai vapautetaanko hänet.

– Lain sallima vapaudenmenetysaika on melko lyhyt, Laine toteaa.

Poliisi on jo päässyt kuulustelemaan videolle tallentunutta miestä. Keskustelujen sisältöä Laine ei tutkinnallisista syistä voi tässä vaiheessa avata.

Yksi asia on selvä: kuulustelut ovat nekin kesken.

– Kyllä häntä on jututettu, mutta paljon on vielä kysyttävää, tokaisee Jyrki Laine.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut