Raumalainen lihanjalostaja kehitti E-koodittoman tuotteen

Pieni raumalainen lihanjalostaja Suomisen lihaherkku on kehittänyt täysin E-koodittoman lihajalosteen. E-kooditon, kypsä pulled chicken on ensimmäinen laatuaan Euroopassa.

Tuote on valmistettu kanafileestä. Siihen on lisätty valmistusvaiheessa vain suolaa ja lihaproteiinia, joten se ei sisällä allergisoivia mausteita ja lisäaineita. Tuote soveltuu esimerkiksi pitsoihin, pastoihin, hampurilaisiin, keittoihin, kastikkeisiin ja salaatteihin.

Idea tuotteeseen tuli Suomisen lihaherkun asiakkailta. Ideaa kehiteltiin edelleen paikallisten, keskisen ja läntisen Suomen alueen Yrittäjät Yhdessä -kauppiaiden kanssa, jotka haluavat luoda parempia edellytyksiä pienelle suomalaiselle lihanjalostukselle keskittyneen lihanhankinnan puristuksessa.

– Olemme saaneet runsaasti palautetta tuotteistamme sekä vinkkiä uusien kehittämiseksi verkon kautta. Tämän päivän kuluttaja toivoo nopeita ja terveellisiä, mutta maistuvia tuotteita helpottamaan kiireitään. Uudella tuotteellamme vastaamme juuri tähän tarpeeseen, Suomisen lihaherkun toimitusjohtaja Jyrki Suominen kertoo.