Raumalainen Muottituote osti Rapalan ruiskuvalutuotannon – yritykset tehneet yhteistyötä yli 40 vuoden ajan

Liiketoimintakaupan yhteydessä Muottituotteen palvelukseen siirtyy noin 20 henkilöä.

Raumalainen muottien ja ruiskuvaluosien valmistaja Muottituote Group Oy on ostanut 22.12.2023 Rapala VMC -konsernin koko ruiskuvaluliiketoiminnan.

Kaupassa Muottituotteelle siirtyy Rapalan tytäryhtiö KL-Teho Oy:n Korpilahdella sijaitseva kiinteistö, sekä sen ruiskuvalutoiminnot laitekantoineen ja henkilöstöineen.

– Pääsemme entisestään syventämään jo 1980-luvulla alkanutta pitkää yhteistä historiaamme Rapalan kanssa. Olemme kasvaneet viime vuosien aikana orgaanisesti ja kartoittaneet myös epäorgaanisia kasvumahdollisuuksia. Tämä liiketoimintakauppa on merkittävä osa kasvustrategiaamme ja tärkeä askel matkallamme Pohjoismaiden johtavaksi toimijaksi, Muottituote Group Oy:n toimitusjohtaja Tero Vanninen kertoo tiedotteessa.

Rapala ja Muottituote ovat tehneet yhteistyötä yli 40 vuoden ajan. Rapala oli kaupassa aloitteentekijä. 

– Rapala haluaa omien tehtaidensa keskittyvän lopputuotteiden valmistukseen ja hankkia komponentit sopimusvalmistajilta. Muottituote pystyy keskittymään meitä paremmin oman osaamisalueensa laadun ja tehokkuuden kehittämiseen. Olen erittäin tyytyväinen nyt solmittuun liiketoimintakauppaan, Rapala VMC Oyj:n konsernin johtoryhmän jäsen, toimitusketjuista vastaava liiketoimintajohtaja Tuomas Akkanen taustoittaa.

Korpilahdella sijaitsevalla Rapalan tehtaalla valmistetaan muoviosia muun muassa Rapala-vaappuihin, Peltonen-suksiin, Marttiini-puukkoihin sekä Mora-, UR- ja Strike Master-jääkairoihin. Liiketoimintakaupan yhteydessä solmittiin monivuotinen hankintasopimus, joka takaa, että Rapala ostaa vastaisuudessakin tarvittavat komponentit Muottituotteelta Rapala-konsernin tarpeisiin.

Liiketoimintakaupan yhteydessä Muottituotteen palvelukseen siirtyy noin 20 henkilöä vanhoina työntekijöinä. Tehtaan toiminta jatkuu keskeytyksettä samoilla toiminnoilla kuin aiemminkin.

Muottituote Group on Raumalla vuonna 1973 perustettu perheyritys, joka työllistää nyt tehdyn kaupan myötä yhteensä reilut 90 henkilöä. Muottituote sai Rauman Vuoden yritys -palkinnon syksyllä 2023.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut