Raumalainen Neili Airikka mukana The Voice of Finlandin uudella kaudella – "Kilpailu on myös hyvä mahdollisuus saada näkyvyyttä ja uutta kuulijakuntaa"

Laulukisan 13 kausi alkaa Nelosella 19.1.

| Päivitetty

Raumalainen Neili Airikka kisaa The Voice of Finlandin uudella kaudella. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Tammikuussa ruutuun palaavassa The Voice of Finlandissa kisaa myös raumalainen Neili Airikka (30v), joka tunnetaan myös laulaja-lauluntekijänä artistinimellä Neili.

Airikan Ääni ratkaisee -jakso nähdään 4.2. Laulajakokelaita tuomaroivat Maija Vilkkumaa, Elastinen, Sanni ja Arttu Wiskari. Sanni ja Wiskari ovat uusia tähtivalmentajia.

Mukaan Airikka kertoo hakeneensa viime tingassa, kirjaimellisesti viimeisenä hakupäivänä.

– Näin unen, että osallistuin kisaan. En aiemmin koskaan ajatellut, että osallistuisin. Nyt ajatus tuli jotenkin niin vahvana, että piti repäistä. Silti olin kyllä puulla päähän lyöty, kun kutsu koelauluihin tuli.

Airikka kertoo seuranneensa laulukilpailua televisiosta aiempina vuosina, mutta ei kaikki tuotantokausia. Nyt alkava kausi on 13.

– Nyt kun itse olen mukana, voin sanoa, että henki on hyvä ja kaikista pyritään saamaan se paras irti.

Esikoisalbuminsa vuonna 2022 julkaissut Neili sanoo muusikon uralleen kuuluvan hyvää. Tuorein kappale on 15.12. julkaistu Jos sä näkisit mun pään sisään. Neili tekee kappaleensa itse, mutta TVOF:ssa lauletaan muiden kappaleita.

– Se on vaihteeksi ihan virkistävää. Siinä saa tilaisuuden näyttää, mihin äänellään pystyy. Kilpailu on myös hyvä mahdollisuus saada näkyvyyttä ja uutta kuulijakuntaa.

Satakunnasta mukana on myös porilainen Iiro Pitkälä (21v). Uudestakaupungista kisaa Mimosa Klotz (18v).

Laulajakokelaita tuomaroivat Maija Vilkkumaa, Elastinen, Sanni ja Arttu Wiskari. Sanni ja Wiskari ovat uusia tähtivalmentajia.

The Voice of Finland alkaa Ääni ratkaisee -vaiheella, josta siirrytään kaksintaisteluihin. Sen jälkeen vuorossa on Knockout-vaihe.

Kausi huipentuu tuttuun tapaan Turun Logomossa huhtikuussa järjestettäviin livelähetyksiin. Lopulta katsojat valitsevat, kuka kruunataan koko kauden voittajaksi.

The Voice of Finlandin juontavat Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonen.

TVOF:n kolmastoista kausi nähdään Nelosella ja Ruudussa perjantaisin ja sunnuntaisin perjantaina 19.1. alkaen kello 20.

Nelonen, Ruutu ja Länsi-Suomi ovat osa Sanoma Media Finland -konsernia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut