Raumalainen opettajankoulutus näyttää tarpeellisuutensa omalla toiminnallaan eikä muuta voi, sanoo Jaana Lepistö – kampus avasi ovensa kiinnostuneille

Opettajankoulutuksesta saa eväitä ja taitoja moneen lähtöön, sanoo kampuksella vieraillut kaupunginjohtaja Esko Poikela.

Kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen (vasemmalla), kaupunginjohtaja Esko Poikela ja matkailupäällikkö Irene Villanen tutustuivat Eveliina Salmisen, Essi Marttilan ja Maisa Piispan tekemiin piparkakkumuotteihin. Muottien mukaan muovaillusta taikinasta rakentuu Rauman raatihuoneen piparkakkuversio.

Raumalainen opettajankoulutus on ollut julkisuudessa viimeisten viikkojen ajan ikävissä merkeissä. Turun yliopiston muutosneuvottelut ovat nostaneet Seminaarinmäen tulevaisuuden ylle tumman pilven.

Torstaina kampus avasi kuitenkin ovensa valoisissa merkeissä. "Myllymäen joulua" eli OKL:n avoimien päivää vietettiin aamusta iltaan.

– Todella mukavasti on ollut väkeä. Tarkoitus on ollutkin kertoa ja näyttää, mitä me täällä mäellä teemme. Päivän järjestäminen ei liity tämänhetkiseen tilanteeseen, mutta toki se sattuu nyt ajankohtaiseen hetkeen, sanoi LS:n torstaina kampuksella haastattelema OKL:n varajohtaja Jaana Lepistö.

Lepistö ei muutosneuvotteluista kovinkaan paljoa voi sanoa. Yhteisölle uutinen oli alkuun yllättävä, ehkä lamaannuttavakin.

– Mutta tässä ja tänään voidaan todeta, että arkemme pyörii ja teemme niitä asioita, joita meidän kuuluukin tehdä. Emmekä oikein muuta voikaan kuin omalla toiminnallamme näyttää, että olemme tarpeellisia.

Yliopistolta ei vielä mitään uutta

Lepistö itse piti alkuiltapäivällä käsityönopettajaopiskelijoiden yrittäjyyskasvatuskurssin "loppuhuipentumaa" kampuksen päärakennuksessa.

Tilaisuudessa kurssin opiskelijat esittivät valmistamiaan käsityötuotteita yhteistyökumppanilleen, joka tänä vuonna oli Rauman kaupungin kaupunkikehitys.

Tuotteisiin tutustuivat kaupungin matkailupäällikkö Irene Villanen, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen sekä kaupunginjohtaja Esko Poikela.

– Opiskelijat ovat taitavia ja rohkeita esittämään omaa asiaansa. Opettajankoulutuksesta saa eväitä ja taitoja moneen lähtöön, totesi Poikela.

LS kysyi Poikelalta, onko yliopistolta kuulunut kaupungin suuntaan mitään uutta. Kaupunki on ilmaissut halukkuutensa tukea yliopistokampuksen säilymistä Raumalla rahallisesti.

– Ei mitään sellaista uutta. Nyt asioita selvitellään ja kartoitellaan ja yritetään löytää parhaan mahdollisen ratkaisun polku. Seuraava syksy ja opiskelijavalinnat tulevat jo todella nopeasti, joten kiirettä olisi ihan hyvä pitää, Poikela sanoi.

Tunnelmat olleet harmistuneita

Omaa tuotettaan kaupungin edustajille esitteli muun muassa Eveliina Salmisen, Essi Marttilan ja Maisa Piispan työryhmä.

He olivat kehittäneet pitkällisen ideoinnin jälkeen piparkakkumuotit, joiden avulla voi rakentaa piparkakkuversion Rauman raatihuoneesta.

– Ei voi kuin kysyä, miksei kukaan ole keksinyt tätä aikaisemmin. Aivan loistava idea, innostui matkailupäällikkö Villanen.

Opiskelijakolmikko osasi iloita saamastaan positiivisesta palautteesta, vaikka viime aikoina mielessä on kytenyt huoli.

– Kyllä täällä on ollut harmistuneet tunnelmat. Olisihan se sääli, jos suunnitelmat toteutuisivat. Tämä on kuitenkin historiallinen kampus, ja opettajien kouluttaminen on tärkeää, kertoi Maisa Piispa.

– Tosi paljon herättää huolta kysymys siitä, että miten koko Rauman kävisi, jos opiskelijat täältä lähtisivät, pohti puolestaan Essi Marttila.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut