Raumalainen poikakolmikko ideoi suurlähetystön kilpailuun surkean sään "silmälasinpyyhkijät"

Samuli Ylivuori (vas.), Eelis Koivunen ja Wäinö Suomi ideoivat Autowipers-nimeä kantavat silmälasit, jotka sopivat säähän kuin säähän, sillä laseihin kiinnitetyt pyyhkijät putsaavat sateen ja pyryn sitä mukaa kuin sitä sataa. Toistaiseksi laseista on valmistettu yksi kuvassa näkyvä prototyyppimalli. Kuva: Henriikka Korte

Taivaalta sataa jotain veden ja lumen välimaastosta. Muita raumalaisia mahtaa harmittaa talsia Vanhan Rauman katuja tässä säässä, mutta 15-vuotiaat Eelis Koivunen, Samuli Ylivuori ja Wäinö Suomi ovat innoissaan.

Heistä ensin mainittu työntää nenälleen silmälasit. Ihan mitkä tahansa rillit nämä eivät ole, vaan kun Samuli yhdistää laseista lähtevän johdon virtalähteeseen, laseihin kiinnitetyt pyyhkijät alkavat pyyhkiä vimmatusti.

Wäinö täsmentää, että se on powerbank, josta virta tulee. Ja nämä lasit, niiden nimi on Autowipers. Niille täydellinen sää on juuri nyt.

Normaalikoulussa yhdeksättä luokkaa käyvä poikakolmikko osallistui Yhdysvaltain suurlähetystön järjestämään kilpailuun, jonka tarkoituksena oli kannustaa koululaisia luomaan oma bisnesidea, palvelu tai keksintö.

Silmälasinpyyhkijät eli Autowipers syntyi parin vuoden takaisesta ideasta. Annetaan ääni Eelikselle, sillä hän on idean isä.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.