Raumalaisfirma rakentaa akkutehtaan Uuteenkaupunkiin –  "Rakennusurakoista käydään nyt tavallista kovempaa kisaa"

"Noin viiden miljoonan euron urakka on meille merkittävä asia, yksittäisenä kauppana iso. Se tarkoittaa noin kahtakymmentä henkilötyövuotta pääosin omalle väellemme", toimitusjohtaja Markku Jalonen kertoo.

Alkuvuosi on yleensä hiljaisinta aikaa. Sikälikin oli hienoa, että akkutehtaan urakka alkoi tammikuussa, sanoo Markku Jalonen. Kuva: Juha Sinisalo

Raumalainen Rakennus Jalonen rakentaa Valmet Automotiven akkutehtaan Uuteenkaupunkiin. "Noin viiden miljoonan euron urakka on meille merkittävä asia, yksittäisenä kauppana iso. Se tarkoittaa noin kahtakymmentä henkilötyövuotta pääosin omalle väellemme", toimitusjohtaja Markku Jalonen kertoo.

Töitä Uudessakaupungissa tehdään kolmatta viikkoa.

– Olemme ylpeitä, että meidät valittiin akkutehtaan rakentajaksi. Se kertoo kai luottamuksesta, joka tilaajan kanssa on syntynyt. Olemme tehneet useamman laajennuksen autotehtaalla vuosien varrella. Tällaiset teollisuuden rakennus- ja korjaushankkeet ovat meille tyypillistä ja ominaista työtä.

Rakennusurakan sisällöstä Jalonen puhuu varovaisesti.

– Isoa hallitilaa, sosiaalitiloja ja muutoksia autotehtaan nykyisiin tiloihin. Urakka valmistuu syksyksi. Laiteasennuksia tosin tehdään jo matkan varrella.Korona leimaa nyt kaikkea toimintaa. Toiset yritykset kärsivät enemmän, toiset vähemmän.

– Rauman seudulla alan tilanne on kohtalaisen hyvä. Meneillään on paljon suuria projekteja. Kun isot firmat rakentavat vaikkapa sahaa ja kasitietä, niin tilaa on muillekin. Ihan kivasti on löydetty töitä niin, että koko porukalle on riittänyt hommia. Kovaa kisaa käydään nyt kaikista kohteista. Asiakkaat saavat varmasti paljon tarjouksia, Jalonen kertoo.

Yhtiön palkkalistoilla on kuutisenkymmentä ihmistä, kun maarakennus lasketaan mukaan. Maarakennuspuolella meneillään on muun muassa Kanalin länsirannan vesi- ja katu-urakka.

40 vuotta yrittäjänä

Jalonen on toiminut yrittäjänä 40 vuotta, joten nousu- ja laskukaudet on moneen kertaan koettu.

– Alkuvuosi on yleensä hiljaisinta aikaa. Sikälikin oli hienoa, että akkutehtaan urakka alkoi tammikuussa.

Jalonen on profiloitunut teollisuuden rakentajana.

– Teollisuuden korjaus- ja muutostyöt ovat työllistäneet meitä vuosikymmeniä, julkisia kohteita unohtamatta. Asuntorakentamisesta olemme pysytelleet erossa. Se on oma juttunsa.

Jalonen on pysytellyt enimmäkseen kotinurkissa.

– Noin 50 kilometrin säteellä. Silloin voimme operoida täältä Raumalta käsin.

Akkutehtaan urakka on vasta alkanut, mutta Sampaanalan konttorilla tehdään koko ajan töitä uusien töiden saamiseksi.

– Kun kymmenen tarjousta tekee, niin yhden kaupan saa. No, vilkkaana aikana ehkä yhden viidestä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut