Raumalaiskaksikko kaupitteli huumeita Tor-verkossa, kunnes molemmat otettiin kiinni poliisin tehovalvonnassa – nuorelle naiselle ja miehelle tuomiot törkeästä huumausainerikoksesta

Keskusteluja huumekaupasta käytiin muun muassa Wickr-viestisovelluksella, jossa nainen käytti nimimerkkiä "mdmamamma".

| Päivitetty

Satakunnan käräjäoikeus antoi torstaina tuomion käsiteltyään törkeää huumausainerikossyytettä, joka kohdistui vuonna 1997 syntyneeseen mieheen ja vuonna 2001 syntyneeseen naiseen. Syyttäjän mukaan kaksikko piti hallussaan, käytti ja myi lukuisia eri huumausaineita Raumalla.

Törkeän huumausainerikoksen tekoaika ajoittui helmikuun 2020 alusta saman vuoden syyskuun alkuun. Tekijät otettiin kiinni osana poliisin mittavaa tehovalvontaviikonloppua, josta myös Länsi-Suomi viime vuoden syyskuussa kertoi:

Tehovalvonta kannatti: poliisi paljasti viikonlopun aikana lukuisia huumausainerikoksia Raumalla, Säkylässä ja Porissa

Syyttäjän mukaan kaksikko myi yhdessä vähintään 250 kappaletta 8 milligramman Subutexejä keskimäärin 50 euron kappalehinnalla. Buprenorfiinia sisältävää Subutexiä käytetään opioidiriippuvaisten korvaushoitolääkkeenä, jota käytetään lääkityksen sijasta kuitenkin myös huumeena.

Lisäksi heidän hallussaan on ollut vähintään 60 grammaa amfetamiinia, josta osa on myyty ja osan poliisi lopulta löysi.

Helmikuusta alkaen he ovat hankkineet myös 50–60 grammaa marihuanaa kuukaudessa, ja siitäkin puolet on kuukausittain myyty. MDMA-jauhetta he myivät vähintään yhden gramman.

Ilmoitukset netissä, kaupat kasvokkain

Syyttäjän mukaan mies hoisi pääosin huumeiden hankkimisen, kun taas myyntiä kaksikko hoisi yhdessä.

He olivat tehneet huumeista myynti-ilmoituksia Tor-verkon Torilaudalle, joka oli yleinen huumeidenmyyntikanava pimeässä verkossa. Se lopetti toimintansa loppuvuodesta 2020.

Huumeiden myynnistä käytiin ostajien kanssa keskusteluja Wickr-sovelluksessa, jota he käyttivät ainakin tunnuksilla "mdmamamma" ja "Bumerangina". Ensimmäinen oli ilmeisesti naisen käytössä, jälkimmäinen miehen.

Huumeiden myyminen tapahtui ostajien kanssa kasvokkain, eli kyse ei ollut postimyynnistä toisin kuin esimerkiksi isossa huumejutussa, josta raumalaismies sai aiemmin tässä kuussa pitkän vankeusrangaistuksen:

Purjehtijankadulta käsin tehtiin mittavaa huumekauppaa: iso rikostutkinta toi 10 vuoden tuomion myös raumalaismiehelle

Miehelle ehdotonta, naiselle ehdollista

Kumpikin tunnusti esitutkinnassa myyneensä huumeita ja että he olivat toimineet toistensa kanssa yhdessä. Syyttäjän mukaan kaksikon huumekaupoista koitui taloudellista hyötyä yli 17 000 euroa.

Oikeudessa syyttäjä käytti kirjallisina todisteina muun muassa valokuvia myynti-ilmoituksista ja Wickr-keskusteluista. Lisäksi kummankin puhelimesta löytyi velkalistoja, jotka syyttäjän mukaan viittasivat huumausaineiden myyntitoimintaan.

Kotietsinnässä miehen kotoa löytyi amfetamiinia ja marihuanaa, joka takavarikoitiin.

Naista syytettiin myös Keski-Suomessa tapahtuneesta perusmuotoisesta huumausainerikoksesta, joka koski Subutexin hallussapitoa ja myyntiä loppuvuonna 2019. Nainen on kotoisin Keski-Suomesta mutta muuttanut sittemmin Raumalle.

Mies sai yhden vuoden ja neljän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Naisen saama yhden vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistus puolestaan voitiin määrätä ehdollisena.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut