Raumalaiskansanedustaja Juha Viitala eduskunnan meriryhmän puheenjohtajaksi

Ryhmään kuuluvat myös toinen raumalaiskansaedustaja Matias Marttinen sekä euralainen Eeva Kalli.

| Päivitetty

Raumalainen kansanedustaja Juha Viitala (sd) valittiin eduskunnan meriryhmän puheenjohtajaksi.

Meriryhmä järjestäytyi virallisesti 20.10.2023 ja sen tavoitteena on edistää kansanedustajien ja eduskunnassa työskentelevien merialojen tuntemusta sekä tukea tiedonkulkua ja yhteydenpitoa merialojen toimijoiden ja eduskunnan välillä.

Viitala jatkaa tehtävässä entisen raumalaiskansanaedustaja ja Satakunnan maakuntajohtaja Kristiina Salosen jalanjäljissä.

Ryhmän on perustanut aikanaan raumalainen kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi (kd). Sen jäseniksi valittiin nyt myös raumalainen kansanedustaja Matias Marttinen (kok) ja euralainen Eeva Kalli (kesk).

– Meriryhmän luotsaaminen on minulle kunniatehtävä, ja olen tästä mahdollisuudesta hyvin iloinen. Suomi on tavallaan saarivaltio, tämän vuoksi sujuva merenkulku on elinehto Suomen taloudelle sekä huoltovarmuudelle. Yli 95% Suomen viennistä ja tuonnista kulkee tämän hetken geopoliittisen tilanteen vuoksi meriteitse, Viitala sanoo tiedotteessa.

Eduskunnan meriryhmän kokoonpanoon kuuluvat vuonna 2023: Juha Viitala (puheenjohtaja), Mats Löfström (varapuheenjohtaja), Tomi Asikainen, Kim Berg, Eeva-Johanna Eloranta, Timo Furuholm, Tanja Heiskanen, Petri Huru, Eeva Kalli, Mila Kangasniemi, Johannes Koskinen, Suna Kymäläinen, Aki Lindén, Kati Martinson, Matias Marttinen, Matias Mäkynen, Saku Nikkanen, Ilona Sorri.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut