Raumalaislähtöinen Ville Niittynen johtamaan Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymää

Ville Niittynen nimitettiin Kaarinan ja Turun seurakuntayhtymän kirkkoneuvoston johtoon. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Kaarinan seurakunnan kirkkoherra Ville Niittynen on seuraavat kaksi vuotta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja.

Nimityksen teki Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli istunnossaan keskiviikkona.

Seurakuntayhtymän tehtävät koostuvat hallintoon, talouteen, viestintään, kiinteistöihin, hautausmaihin ja keskusrekisteripalveluihin liittyvistä tukitoiminnoista.

Niiden lisäksi seurakuntayhtymälle on siirretty tiettyjä kasvatuksen, diakonian ja sielunhoidon yhteisiä tehtäviä.

Seurakuntayhtymän organisaatiouudistuksen mukaisesti yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja toimii seurakuntayhtymän ylimpien viranhaltijoiden esimiehenä.

– Tulevaisuuden haasteissa on tarve hyvälle yhteistyölle kaikkien Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vastuunkantajien välillä, Ville Niittynen sanoo.

Seurakuntayhtymä ja seurakunnat työllistävät yhteensä noin 450 henkilöä. Seurakuntayhtymän vuosikate on reilut 30 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma 259 miljoonaa euroa.

Väitteli tammikuussa

Raumalaislähtöinen Niittynen, 49, on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori. Hän väitteli tämän vuoden tammikuussa Turun yliopiston poliittisen historian oppiaineessa.

Teologian maisteriksi hän valmistui Åbo Akademista vuonna 2005. Kirkkoherrana Kaarinassa hän on toiminut vuodesta 2015 lähtien ja Turun tuomiorovastikunnan lääninrovastina vuodesta 2018 alkaen.