Raumalaismiehelle vaaditaan ankaran pitkää vankeustuomiota laajassa huumejutussa, jota käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa

Syytteet liittyvät pimeän verkon kautta käytyyn doping- ja huumausainekauppaan. Kahdelle muullekin miehelle vaaditaan maksimirangaistusta.

Syyttäjä vaatii raumalaismiehelle ankaraa 13 vuoden vankeustuomiota mittavassa huumausaine- ja dopingjutussa, jota alettiin käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa tällä viikolla. Rikosepäilyt liittyvät Tor-verkossa Silkkitie- ja Sipulimarket-sivustoilla käytyyn kauppaan, ja jutussa on lukuisia muitakin syytettyjä. Syytteistä ja raumalaismiehen osuudesta niissä uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Kymmeniä eri dopingvalmisteita

Raumalaismiestä syytetään yhdestä törkeästä ja kolmestatoista perusmuotoisesta huumausainerikoksesta, kahdesta törkeästä dopingrikoksesta sekä lääkerikoksesta.

Haastehakemuksen mukaan mies on muun muassa myynyt ja levittänyt laittomasti dopingaineita Silkkitie-sivuston kautta vuosina 2014–2020 eri nimisillä myyjäprofiileilla. Hänet otettiin lopulta kiinni lokakuussa 2020.

Dopingvalmisteita on ollut kymmeniä erilaisia, ja määrät ovat vastanneet yli 2500 käyttöjaksoa. Käyttöjakso tarkoittaa yhdelle henkilölle muutaman kuukauden käyttöön riittävää määrää, ja "huomattavan suurena määränä" pidettäisiin jo kymmentä käyttöjaksoa.

Lisäksi mies on syyttäjän mukaan tuonut laittomasti postitse maahan huumausainetta eri aikoina tilaamalla ulkomailta muun muassa amfetamiinia. Hän on käyttänyt ainetta itse ja osin myynyt sitä myös eteenpäin.

Syytettynä myös toinen raumalaismies

Postimyynnin ja -ostamisen lisäksi mies on noutanut mittavia huumausaine-eriä Helsingistä ja toiminut yhdessä muiden jutussa epäiltyjen kanssa.

Miehen asunnolta takavarikoitiin viime lokakuussa muun muassa 863 grammaa amfetamiinia, 233 grammaa MDMA:ta, 631 ekstaasitablettia ja 56 grammaa kokaiinia. Huumausaineet ovat olleet pitoisuuksiltaan selvästi tavanomaista vahvempia.

Syyttäjän mukaan teoilla on tavoiteltu ja saatu huomattavaa taloudellista hyötyä.

Jutussa on lisäksi neljä muuta epäiltyä. Heistä yksi on myös raumalainen ja syyllistynyt syyttäjän mukaan huumausainerikoksiin Raumalla pidettyään hallussa ja myytyään amfetamiinia yhdessä toisen raumalaismiehen kanssa.

Hänelle syyttäjä vaatii puolentoista vuoden ehdotonta vankeutta.

Myös kahdelle muulle epäillylle, lahtelaismiehelle ja vantaalaismiehelle, syyttäjä vaatii 13 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. 13 vuoden vankeusrangaistus on tämänkaltaisista rikoksista maksimirangaistus.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut