Jo kertaalleen lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista tuomitun raumalaismiehen laitteilta löytyi taas törkeitä kuvia lapsista – sai sakkorangaistuksen

Mies sai tuomion vastaavista teoista vuonna 2016. Nyt hänen hallustaan löytyi 15 videota ja 7 kuvaa, jotka esittivät lapsia seksuaalisissa yhteyksissä.

| Päivitetty

Vuonna 1994 syntynyt raumalaismies tuomittiin Satakunnan käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta. Käräjäoikeus antoi tuomion kirjallisessa menettelyssä torstaina.

Rikoksen tekoajaksi on syyttäjän haastehakemuksessa kirjattu 29.6.2020–19.1.2022.

Länsi-Suomen tietojen mukaan poliisi teki esitutkinnassa tammikuun 19. päivänä kotietsinnän, joka johti myös takavarikkoon. Tiedossa ei ole, miten poliisi pääsi epäillyn jäljille.

Miehellä on kuitenkin myös entisyyttä vastaavanlaisista rikoksista.

Vuonna 2016 hän sai ehdollisen vankeusrangaistuksen kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja levittämisestä.

Tuolloinen oikeudenkäynti ja tuomio määrättiin salaisiksi. Julkisista tiedoista ilmeni kuitenkin, että mies syyllistyi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön lokakuun 2014 ja tammikuun lopun 2015 välisenä aikana, ja rikos toistui huhtikuussa 2015.

Mies menetti tuolloin valtiolle kannettavan tietokoneen ja tabletin tallennusalustan, muistitikun ja kaksi älypuhelinta.

Lisäksi mies on tuomittu viimeisen viiden vuoden aikana useista talousrikoksista.

Selvisi sakkorangaistuksella

Nyt annettuun tuomioon johtaneessa teossa kyse on ollut miehen hallussa olleesta 15:stä videotallenteesta ja seitsemästä kuvasta, joissa "esitetään todellisuuspohjaisesti lasta sukupuolisiveellisyyttä ilmeisen loukkaavalla tavalla".

Videot ja kuvat ovat syyttäjän mukaan esittäneet muun muassa aikuisen henkilön kanssa sukupuoliyhteydessä olevia pieniä lapsia, riisuutuvia ja kameralle alasti poseraavia esiteini-ikäisiä lapsia, lapsia tekemässä itselleen seksuaalisia tekoja sekä lapsia aikuisten heille tekemien seksuaalisten tekojen kohteena.

Syytetty on tunnustanut pitäneensä kyseisiä kuvia hallussaan. Oikeuden tuomiosta ei käy ilmi, miksi tai mistä ne ovat hänen laitteilleen päätyneet.

Kyseisestä rikoksesta voidaan rikoslain mukaan tuomita sakkoon tai enintään vuodeksi vankeuteen.

Oikeus piti sakkorangaistusta riittävänä seuraamuksena.

Hänelle määrättiin 55 päiväsakkoa, mistä hänen tuloillaan kertyy maksettavaa 825 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan 80 euron rikosuhrimaksun.

Päivitetty 13.57: Täsmennetty kotietsintää koskevaa kohtaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut