Raumalaismies syyllistyi kiihottamiseen kansanryhmää vastaan

Raumalaismies on saanut 50 päiväsakon sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Satakunnan käräjäoikeus määräsi hänet maksamaan 500 euron sakot. Lisäksi lainvastaista sisältöä sisältävästä blogikirjoituksesta määrättiin poistettavaksi islaminuskoisia ihmisryhmiä panetteleva osa.

34-vuotias raumalaismies kuvasi helmikuussa 2011 netissä kirjoitetussa blogissaan tapahtumia ruotsalaisessa kylpylässä. Hän antoi ymmärtää, että Afrikasta ja Lähi-idästä peräisin olevat islaminuskoiset ihmisryhmät ovat länsimaisia ihmisiä alhaisemmalla tasolla. Kirjoituksessa hän piti islamia pedofiiliuskontona, joka hyväksyy lasten raiskaamiset.

Kirjoittaja itse kiisti oikeudessa syyllistyneensä syyttäjän väittämään kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Hän kertoi tapahtumista osoittaen, että henkilöt olisivat roskasakkia tekojensa ei syntyperänsä takia. Hän kiisti oikeudessa pyrkineensä loukkaamaan ketään.

Oikeus katsoi toteennäytetyksi, että kirjoittaja on tahallaan uhannut, panetelllut ja solvannut yleistävästi Afrikasta ja Lähi-idästä peräisin olevia ja länsimaihin asumaan muuttaneita islaminuskoisia ihmisryhmiä.