Raumalaismies syytteessä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Raumalaismiehelle luettiin tänään syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hänen helmikuussa 2011 netissä julkaisema blogikirjoitus sisältää kansallista, entistä ja uskonnollista ryhmää koskevaa uhkailua, panettelua ja solvausta.

Valtionsyyttäjä vaatii Satakunnan käräjäoikeudessa Raumalla miehelle vähintään 50 päiväsakon sakkorangaistusta. Oikeus antaa tuomionsa marraskuussa.

Syytetty ei ole esittänyt kirjoituksensa julkistamiseen syyttäjän mukaan hyväksyttävää perustetta. Kirjoitus antoi ymmärtää, että Afrikasta ja Lähi-idästä peräisin olevat ihmisryhmät ovat länsimaisia ihmisryhmiä alhaisemmalla tasolla. Kirjoitus pitää islamia pedofiiliuskontona, joka hyväksyy lasten raiskaukset.

Raumalaismies kuvasi blogissaan tapahtumia ruotsalaisessa kylpylässä.

Syytetty itse vaatii syytteen hylkäämistä perusteettomana, aiheettomana ja toteennnäyttämättömänä. Hän näkee tekonsa enintään uskonrauhan rikkomisena, joka tekona on jo kuluvan vuoden helmikuussa vanhentunut. Lisäksi hän vaatii oikeudelta korvattavaksi matkakulut sekä päivärahaa. Syytetty toteaa vastineessaan oikeudelle väittäneensä kirjoituksessa osoittamiensa henkilöiden olevan roskasakkia tekojensa, ei syntyperänsä tai maahanmuuttajuutensa vuoksi.