Raumalaismies syytteessä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta – kertoo sitoneensa seurustelukumppaninsa talutushihnalla, koska tämä "riehui"

Syytekohtien lista on pitkä: miehen epäillään syyllistyneen liki kolmeenkymmeneen rikokseen vuoden 2018 aikana. Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeutta.

Raumalaismiestä syytetään Satakunnan käräjäoikeudessa lukuisista rikoksista. Syytekohtia syyttäjänviraston laatimassa haastehakemuksessa on lähes kolmekymmentä aina pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta kavallukseen.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeutta.

Samassa juttukokonaisuudessa syytettynä on myös aiemmin Raumalla asunut mutta nyttemmin toisaalle muuttanut nuori nainen. Naista syytetään muun muassa miehen anastaman omaisuuden kätkemisestä.

Jutun käsittely aloitettiin Satakunnan käräjäoikeudessa viime perjantaina.

Riisti seurustelukumppaninsa vapauden

Haastehakemuksen mukaan mies on syyllistynyt muun muassa pahoinpitelyyn, kun hän on tehnyt seurustelukumppanilleen ruumiillista väkivaltaa.

Mies on teonkuvauksen mukaan kaatanut kumppaninsa väkivalloin lattialle, lyönyt tätä nyrkillä päähän ja heittämällä tätä päin seiniä. Kumppani on raumalainen naishenkilö.

Miehen epäillään syyllistyneen samassa yhteydessä myös vapaudenriistoon. Haasteen mukaan hän on estäessään naista pakenemasta sitonut tämän jalat ja kädet koiran talutushihnalla selän taakse yhteen sekä teipannut tämän suun kiinni.

Mies on esitutkinnassa itse kertonut toimineensa näin, koska nainen oli "riehunut".

Naiseen kohdistunut pahoinpitely ja vapaudenriisto tapahtui haastehakemuksen mukaan tammikuussa 2018 Raumalla.

Miehen epäillään yrittäneen samana päivänä myös lyödä toista mieshenkilöä rengasraudalla päähän yksityisasunnossa.

Varastetun tavaran arvo kymmeniä tuhansia

Myös muut epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuoden 2018 aikana. Miehen katsotaan syyllistyneen muun muassa törkeään varkauteen murtautuessaan asuntonsa yläkerrassa sijainneeseen kahden muun ihmisen hallitsemaan huoneeseen, josta hän varasti muun muassa musiikki-instrumentteja.

Varastetun omaisuuden arvo on haastehakemuksen mukaan yli 40 000 euroa.

Muita syytekohtia ovat muun muassa varkaus, kätkemisrikos, luvaton käyttö ja huumausainerikos.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa asiassa helmikuun alussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut