Raumalaisnainen käytti aviomiehensä henkilötietoja luottojen hankkimiseen – mies joutui ulosottoperinnän kohteeksi tietämättään

Nainen tuomittiin alentuneesti syyntakeisena.

Vuonna 1987 syntynyt raumalaisnainen käytti yli kahden vuoden ajan hyväkseen aviomiehensä henkilötietoja hankkiakseen itselleen huomattavaa taloudellista hyötyä.

Nainen tuomittiin teoistaan puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Oikeus katsoi häneen olleen tekoaikaan alentuneesti syyntakeinen, eli hän oli rikokset tehdessään täyttä ymmärrystä vailla. Syyttäjä vaati alun perin vähintään yhden vuoden mittaista ehdollista rangaistusta.

Tuomio tuli törkeästä petoksesta, petoksesta, kahdesta lievästä petoksesta sekä identiteettivarkaudesta.

Luottoja yli 125 000 euron edestä

Törkeässä petoksessa oli kyse siitä, että nainen haki maaliskuun 2018 ja helmikuun 2020 välisenä aikana yli 125 000 euron edestä luottoja käyttämällä miehensä henkilötietoja ja verkkopankkitunnuksia.

Syyttäjän mukaan mies ei ole ollut näistä luotoista tietoinen.

Naisella ei ole ollut mahdollisuutta saada luottoa omissa nimissään, ja hän on käyttänyt osaa näistä luotoista aiempien luottojensa sekä miehensä nimissä otettujen luottojen maksuerien maksamiseen. Nainen on tunnustanut toimineensa näin.

Lisäksi nainen on tilannut miehensä nimissä tavaraa muun muassa tatuointitarvikeliikkeestä, vaatekaupasta sekä elektroniikkakaupasta yhteensä lähes 5000 euron edestä.

Mies joutui ulosottoperinnän kohteeksi

Naisen aviomies on tutkinnassa esittänyt syyttämispyynnön.

Syyttäjän mukaan nainen on toiminnallaan aiheuttanut miehelle taloudellista vahinkoa sekä "vähäistä suurempaa haittaa".Mies on muun muassa joutunut ulosottoperinnän kohteeksi tietämättä sitä itse.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi nainen tuomittiin maksamaan vahingonkorvauksia rikosten asianomistajille eli luottoyhtiöille, yrityksille sekä korttiyhtiölle yli 100 000 euron edestä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut