Raumalaisnuoret käyvät innokkaasti rippikoulua

Rippikoulut ovat vuodesta toiseen raumalaisnuorten suosiossa. Kun koko maassa rippikoulun kävi viime vuonna 83 prosenttia 15-vuotiaiden ikäluokasta, on prosenttiluku Raumalla 95.

Viime vuonna rippikoulun kävi Raumalla 407 nuorta, joista poikia oli 181 ja tyttöjä 226.

- Olen ollut toimistosihteerinä Rauman seurakunnassa jo parikymmentä vuotta, ja koko tänä aikana rippikoulujen suosio on pitänyt pintansa raumalaisnuorten keskuudessa, kertoo seurakunnan nuorisotyön toimistovirkailija Armi Mattila.

- Osallistuminen rippikouluihin on meillä huidellut aina melkein sadan prosentin tuntumassa.

Myös isoskoulutus on kiinnostanut raumalaisia rippikoulun käyneitä, sillä lähes joka vuosi noin neljäsosa rippikoululaisista osallistuu isoskoulutukseen.

Rauman seurakunta järjesti viime vuonna kaksi päivärippikoulua ja kolmetoista rippileiriä. Tänä vuonna päivärippikoulut osoittautuivat niin suosituiksi, että seurakunta lisäsi ohjelmaan vielä yhden päiväkoulun. Näiden lisäksi kesällä on kaksitoista rippileiriä, joiden pitopaikkoina jatkavat Karvatti ja Meriristi.

Nuoret pitävät sosiaalista kanssakäymistä ja yhdessä tekemistä erittäin tärkeänä rippikoulutyössä. Kirkkohallituksessa rippikoulutyöstä vastaava työalasihteeri Jarmo Kokkosen mukaan leirielämä ei läppäreitä kaipaa, sillä siellä vahvuutena ovat läsnäolo ja sosiaalisuus.

- Rippikoulun puolen vuoden kokonaisuuteen olemme kuitenkin kehittämässä uusia mobiilisovelluksia monipuolisen oppimisen tueksi, Kokkonen paljastaa.