Raumalaisnuoria Kuunari Helenalle

Nuorisopurjehdukset jatkuvat Raumalla Suomen Purjelaivasäätiön ja Rauman kaupungin välisen kumppanuussopimuksen mukaisesti. Syyskuun alussa toteutuva purjehdus tarjoaa kymmenille nuorille ainutlaatuisia kokemuksia ja elämyksiä. Kaupungin tavoitteena on seitsenvuotisen sopimuskauden aikana purjehdusten avulla tukea nuoria ja auttaa heitä ryhmäytymisessä. Nuorisopurjehduksia tehdään säätiön omistamilla aluksilla SY Vahinella ja Kuunari Helenalla aina vuoden 2018 loppuun asti.

Kuunari Helena purjehtii Raumalla 2.-6.syyskuuta. Syyspurjehdusten vastuutahoina ja mahdollistajina toimivat Rauman kaupungin kasvatus- ja opetustoimi, nuorisopalvelut, sosiaalitoimi, kaupunginhallitus, Rauman Satama ja Rauman Yrittäjät ry.

Ensimmäiset purjehdukset Raumalla purjelaivasäätiön aluksilla alkoivat SY Vahinella 3.-7.6.2013 ja niissä oli mukana useita raumalaisia nuoria.

Tulevana viikonloppuna järjestetään myös Turku-Rauma – nuorisopurjehdus. Kuunari Helena lähtee Turusta 30.8 klo 19 ja saapuu Raumalle 1.9 n. klo 16.

Suomen Purjelaivasäätiö on harjoittanut nuorisopurjehdustoimintaa lähes 40 vuotta. Yli 19 000 oppilasta on saanut yli 1 200 koulutuspurjehduksella läpi elämän kantavia kokemuksia.  Kokemuksista on syntynyt Opi purjehtimalla – toimintamalli. Merellisten tietojen ja purjehtimistaitojen ohella kehitetään nuoria yksilöinä ja vastuuta ottavina ryhmän jäseninä.