Raumalaispanimo haluaa myydä perjantaina varastonsa tyhjäksi – palkittuja oluita tehnyt yrittäjä vaitonainen yrityksensä myynnistä

Linden Brewery Oy:n keulahahmolla Mikko Lindenillä on edessään uusi alku.

| Päivitetty

Mikko Linden käynnisti pienpanimotoiminnan vuonna 2016, kun sai pitkäaikaisesta päivätyöstä lomautuksen ja intoutui muuttamaan olutharrastuksensa yritystoiminnaksi.

Raumalaispanimo Linden Brewery Oy päivitti torstaina Facebook-sivuilleen hieman kryptisen ilmoituksen siitä, että panimo ei jatka nykyisten keulahahmojensa vetämänä.

Mikko Linden vahvistaa Länsi-Suomelle, että seitsemän vuoden taival päättyy hänen osaltaan jo tämän viikon perjantaina.

– Ei tähän osaa oikein sanoa mitään. Aika sekavat ovat mietteet. Tämä loppuu meidän osalta, yritys on myyty, hän kommentoi.

Länsi-Suomi sai oikeusministeriön ylläpitämästä julkisesta maksukyvyttömyysrekisteristä tiedon, että Linden Brewery Oy on hakeutunut 30. maaliskuuta 2023 yrityssaneeraukseen.

14. syyskuuta Pohjanmaan käräjäoikeudessa saneeraus kuitenkin määrättiin keskeytettäväksi, sillä raumalaisyrityksen kannattavuuden ei katsottu olevan riittävä saneerausmenettelyn läpi käymiseen.

– En pysty valitettavasti sanomaan mitään myynnistä.

Linden kertoo, että hän oli panimon työntekijöistä ainoa, joka teki työtä täysipäiväisenä. Sen vuoksi hänellä on edessään uuden alun etsiminen.

– Nyt taas ihmetellään sitä, mitä sitä tekisi isona.

Raumalaispanimon kattiloista valmistui vuosien varrella monia oluita, joita kehuttiin valtakunnallisissa olutkilpailuissakin.

Oluen panemisesta kotiolutkokeiluista aikoinaan innostunut Linden ei voi kommentoida, jatkuuko panimon toiminta tai sen tuotteet jatkossa jossain muodossa markkinoilla.

– Tämä oli vähän nopea lähtö. Voimme pitää panimon myymälää vielä torstain ja perjantain ajan auki. Kun me poistumme, niin luvatkin lähtevät.

– Pyrimme myymään varastot tyhjäksi näiden kahden päivän aikana, Linden kertoo.

Juttua muokattu 21.9.2023 kello 14.47: lisätty yrityssaneerauksen keskeyttäminen

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut