Raumalaisperheelle tunnustusta valppaasta toiminnasta merillä

Varapäällikkö Petri Westerberg (vas.) luovutti pronssisen ansiolevykkeen Sanna Järviselle ja Marko Paavolalle. Kuvassa myös lapset Severi (vas.), Vesa ja Ville.

Raumalaisille Sanna Järviselle ja Marko Paavolalle myönnettiin Rajavartiolaitoksen pronssinen ansiolevyke valppaasta ja oma-aloitteisesta toiminnasta viime heinäkuussa Salon Finnarinselällä sattuneessa meripelastustapahtumassa.

Kalastamassa ollut raumalaisperhe huomasi tuolloin merihätään joutuneen venekunnan ja hälytti apua, kun veden varaan joutunutta henkilöä, jota toinen, soutuveneessä ollut henkilö kannatteli, ei onnistuttu saamaan ylös vedestä.

Perheen ansiosta ilman pelastusliivejä veneestä pudonnutta onnistuttiin kannattelemaan, kunnes pelastusyksikkö saapui paikalle. Valistuneen toiminnan todettiin estäneen ikävät seuraukset.

Länsi-Suomen merivartioston komentaja, kommodori Jukka Savolainen myöntämät tunnustukset luovutettiin Järviselle ja Paavolalle Rauman merivartioasemalla perjantaina. Tunnustukset luovuttivat Porin merivartioyksikön varapäällikkö Petri Westerberg, merivartiomestari Markus Salo ja merivartija Aleksi Heino.