Raumalaisravintolassa ruokamyrkytysepäily

Raumalla selvitetään mahdollisia ruokamyrkytystapauksia, jotka liittyvät ruokailuun raumalaisessa ravintolassa viime lauantaina. Perhejuhlaa viettäneestä parikymmenhenkisestä seurueesta noin kolmasosa sairastui vatsakipuihin ja ripuliin. Oireet ovat alkaneet noin puoli vuorokautta aiheuttajaksi epäillyn aterian jälkeen.

Rauman kaupungin ruokamyrkytys- ja vesiepidemioiden selvitystyöryhmä on ryhtynyt toimenpiteisiin tapausten selvittämiseksi.

Kyseisessä ravintolassa on lauantaina ruokaillut suuri joukko muitakin henkilöitä kuin perhejuhlijat. Selvitystyön kannalta olisi tärkeää, että kaikista sairastuneista saataisiin tieto.

Selvitystyöryhmä toivoo, että henkilöt, jotka ovat viime viikonloppuna syöneet raumalaisessa ravintolassa ja epäilevät saaneensa ruokamyrkytyksen, ottaisivat yhteyttä Rauman kaupungin terveysvalvontaan terveystarkastaja Saara Niroseen, puh. 044 707 2934 tai terveysvalvonnan toimistoon, puh. 02 835 2930.

Yhteydenoton voi tehdä myös sähköpostitse osoitteeseen terveysvalvonta@rauma.fi.

Terveysvalvonnan saamien tietojen perusteella selvitettävänä olevan mahdollisen ruokamyrkytyksen oireet ovat olleet ikävät mutta suhteellisen lievät eivätkä oireet ole vaatineet sairaalahoitoa.