Raumalaistaiteilijoita Turun kirjamessuilla

Jo 23. kertaa järjestettävät Turun kansainväliset kirjamessut kokoavat yhteen noin 700 esiintyjää, noin 450 ohjelmanumeroa ja satoja näytteilleasettajia. Messut järjestetään Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa 3.-5.10.

Samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa järjestetään Turun Ruoka- ja Viinimessut, jossa on tällä kertaa teemana pohjoismainen ruoka. Samassa yhteydessä voi tutustua myös tiedemessuille, jossa näytteilleasettajina ovat mm. Suomen Akatemia, Heureka, Turun yliopisto ja Åbo Akademi. Keräily 2014 -tapahtuma ja levymessut ovat myös mukana suuressa messukattauksessa.

Rauma näkyy tänäkin vuonna messuilla omana osastonaan. Rauma on Turun kansainvälisillä kirjamessuilla mukana Satakuntaliiton kokoamalla kirjailijoita esittelevällä osastolla sekä omalla osastollaan, joka esittelee raumalaisia kuvataiteilijoita.

Rauman osaston teema on raumalainen kuvataide. Messuille rakennetaan näyttävä osasto, johon koostetaan näkyviä raumalaisia taide-elementtejä. Messuilla nähdään Eila Minkkisen teos, Paavo Paunun Syy-teos, Kerttu Horilan Kerttu-patsas, Kirsi Backmanin tekemä pöytä sekä 20 raumalaisen taitelijan koostama kollaasi joka on ripustettuna messuosastolle. Lisäksi osastolla pyörii videoteos johon on koostettu raumalaisten taitelijoiden työskentelyä työhuoneissaan.

Messuosastolla on koko viikonlopun ajan mukana raumalaisia taitelijoita.