Raumalaistyttöjen kasvuryhmä sai lastensuojelun kunniamaininnan

Rauman kaupungin lastensuojelu on saanut kunniamaininnan valtakunnallisessa arvioinnissa. Kunniamaininta tuli Rauman nuorten tyttöjen kasvuryhmästä.
Asiasta tiedotti kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.). Hänen mukaansa Rauma on panostanut ennaltaehkäisevän lastensuojelutyön kehittämiseen.
– Tästä yhtenä hyvänä esimerkkinä on tämä nyt palkittu nuorten tyttöjen kasvuryhmä. Jokaiselle lapselle on annettava viesti, että hän on arvokas juuri sellaisena kuin hän on. Tämä on parasta mahdollista ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä, ja on hienoa, että Rauma haluaa olla lastensuojelun edelläkävijöitä Suomessa, sanoo Salonen.
Kasvuryhmässä herkässä iässä olevat 11–13-vuotiaat tytöt saavat tukea itsensä arvostamisessa ja naiseksi kasvamisessa. Tavoitteena on vahvistaa nuorten tyttöjen itsetuntoa ja identiteettiä. Tämän avulla pyritään myös ehkäisemään masennusta.
Lastensuojelutekoja palkitsivat Kuntaliitto, sosiaali- ja terveysministeriö, Huoltaja-Säätiö ja Lastensuojelun keskusliitto.
Parhaana kunnallisena lastensuojelutekona palkittiin Nurmijärven kunnan varhaisen avoimen yhteistyön toimintamalli. Kunniamaininnan sai Rauman lisäksi Espoon Poijupuisto.