Raumalaisyrityksen pitkäaikainen tavoite Poriin laajentumisesta toteen – "Kilpailua on aina Raumallakin ollut valtakunnallisia ketjuja myöden"

Lääkärikeskus Minervan Porin-toimipisteen avajaiset viivästyivät väliovien takia.

Lääkärikeskus Minervan toimitusjohtaja Kaisa Koskinen ja sairaanhoitaja Jenni Ketko olivat innoissaan, kun avajaiset kiinnostivat porilaisia.

Lääkärikeskus Minerva Oy:n toimitusjohtaja Kaisa Koskinen katselee yrityksensä uudessa toimipisteessä tyytyväisenä ympärilleen.

Avajaiset ovat vetäneet kiinnostuneita paikallisia tiloihin tutustumaan.

– Onhan tämä hienoa, kun tulemme täysin uutena Poriin. Eivät porilaiset meitä vielä tunne.

Alun perin raumalaisyrityksen piti laajentaa toimintansa Poriin jo syyskuun alussa, mutta Venäjän käynnistämä hyökkäyssota ja sen vaikutukset tavaroiden saatavuuteen muuttivat suunnitelmia.

– Emme saaneet tänne väliovia, mikä viivästytti kuukaudella avausta. Ihan niin avoimilla ovilla ei avajaisia olisi voinut viettää, Koskinen naurahtaa.

”Näkyvällä paikalla”

Koskinen kertoo, että avajaisiin saakka kilpailu aikaa vastaan oli jännittävä. Terveysalan toimipisteen avaamiseen nimittäin vaaditaan monia lupia, muun muassa Säteilyturvakeskuksen ja mikrobiologian luvat. Sen lisäksi aluehallintovirasto antaa viimeisen siunauksen sille, että terveydenhuolto voi tiloissa alkaa.

– Lupa irtoaa käytännössä vasta silloin, kun tilat ovat viimeistä sähkövetoa vaille valmiit. Vielä viime viikolla täällä oli aika keskeneräistä, Koskinen muistelee.

Laajentuminen Poriin on ollut Minervalla pitkään mietinnässä. Koskinen kertoo, että nopeasti ajatukset kirkastuivat juuri oman uuden toimipisteen avaamiseen.

– Tässä parista tilasta yhdistämällä avautuivat juuri sopivat esteettömät tilat katutasosta yhdestä kerroksesta. Tämä on aika näkyvällä paikalla.

Rauma edelleen suurin

Koskinen näkee Porissa paljon mahdollisuuksia. Yksityisellä terveydenhuoltoalalla on kilpailua, mutta talousalue on Raumaa selkeästi suurempi.

– Kilpailua on aina Raumallakin ollut valtakunnallisia ketjuja myöden. Olemme tottuneet siihen ja aina löytäneet oman paikkamme. Meillä on myös yrityksiä, joilla on tehtaita ja toimipisteitä myös Porissa. Pystymme palvelemaan heitä näin paremmin.

– Olemme saaneet pidettyä lääkärit ja hoitohenkilökunnan sitoutuneina. Kun he viihtyvät työssään, se usein heijastuu asiakkaidenkin suuntaan. Jotkut myös arvostavat perheyrittäjyyttä, Koskinen näkee.

Hänen mukaansa sijainti Satasairaalan kanssa samalla paikkakunnalla voi avata uusia mahdollisuuksia.

– Totta kai olisi hienoa, jos saisimme myös Porissa erikoislääkäreitä pitämään meillä vastaanottoa.

Rauma on kolmesta Minervan toimipisteestä isoin, Porista tuli nyt toiseksi suurin toimipiste ennen Euraa.

Terveydenhuollon lääkäri- ja hoitajapulasta on ollut pitkään puhetta, mutta monilla yksityisillä toimijoilla tilanne on toinen.

– Hakuaikana tuli lähes sata työhakemusta, ja lähes kaikki hakijat olivat täysin päteviä. Saimme palkattua Poriin kokeneita hoitajia, jotka aloittivat perehtymisensä Raumalla jo kesäkuussa.

”Voisiko asiakas päättää?”

Vuoden vaihteessa alkavan hyvinvointialueen myötä yksityisten palveluntarjoajien rooli on vielä täysin epäselvää.

Koskinen toivoo, että jatkossa julkisen ja yksityisen terveydenhuollon välillä yhteistyö olisi entistä monipuolisempaa.

– Sitä myös toivoisin, että kilpailutuksissa sopimusmalleista ei kasvaisi liian suuria kokonaisuuksia. Niihin on monen yksityisen on mahdoton sitoutua ja lähteä kilpailemaan.

– Voisiko olla jatkossa myös niin, että asiakas itse voisi päättää, missä käy. Esimerkiksi meillä on jo nyt valtavan hieno Kela-korvausjärjestelmä. Se toimii moitteetta, mutta sitä voisi jalostaa niin, että korvausta nostettaisiin jatkuvan laskemisen sijaan, Minervan toimitusjohtaja Kaisa Koskinen toivoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut