Raumalaisyritysten suhdanneodotukset hieman heikentyneet

Rauman kauppakamarin yritysbarometrin mukaan raumalaisyritysten odotukset tulevasta vuodesta ovat liikevaihdon ja henkilöstön osalta pitkälti samansuuntaisia kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Kauppakamarin jäsenyritysten suhdanneodotukset ovat hieman heikentyneet kevään mittausajankohdasta. Yritysten toimintaa rajoittaa ennen kaikkea riittämätön kysyntä.

Syksyn jäsenkyselyyn vastanneista 73:sta yritysjohtajasta  57 prosenttia uskoi kuitenkin, että liikevaihto kasvaa tänä vuonna edellisvuoteen verrattuna. Vastaajista 47 prosenttia ilmoitti henkilöstömääränsä olevan sama tai suurempi kuin viime vuonna ja runsas puolet ilmoitti sen olevan pienempi.

Pessimistinen tunnelma omalla toimialallaan on 43 prosentilla vastanneista ja viisi prosenttia arvioi tilanteen olevan erittäin pessimistinen.

Toisaalta, toinen puoli arvioi tunnelman olevan normaali tai optimistinen.

Kaupan sekä rakentamisen toimialoilla vastaajat kuvaavat toimialan yleistunnelmia negatiivisiksi, jotkut jopa erittäin pessimistisiksi.

Investoinneissa on tapahtunut käänne parempaan suuntaan ainakin hetkellisesti, kun 22 prosenttia yritysten johtajista ilmoitti investointien tekemisen olevan korkeammalla kuin vuosi sitten ja  29 prosenttia ilmoitti niiden olevan samalla tasolla.

Rauman seudulle odotetaan yksityisiä investointeja ainakin miljardin edestä vuosikymmenen loppuun mennessä.