Rauma on siirtynyt leviämisvaiheeseen – sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta kutsutaan vilä saman päivän aikana klo 17 ylimääräiseen kokoukseen päättämään, mihin toimenpiteisiin muutoksen myötä ryhdytään

| Päivitetty

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) totesi torstain kokouksessaan Rauman olevan koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta kutsutaan vielä saman päivän aikana klo 17 ylimääräiseen kokoukseen päättämään, mihin toimenpiteisiin muutoksen myötä ryhdytään. Valiokunnalle esitetään välitöntä leviämisvaiheeseen siirtymistä 6.–19.8. väliseksi ajaksi.

Rauman katsotaan olevan leviämisvaiheessa viimeisen kahden viikon aikana tapahtuneen ilmaantumisluvun kasvun, positiivisten näytteiden osuuden sekä perusterveydenhuollon ja myös sosiaalipalvelujen korkean kuormituksen vuoksi.

Viimeisen 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on Raumalla 268. Positiivisten näytteiden osuus kaikista testeistä on noin seitsemän prosenttia. Suurin osa Rauman tartunnoista on pystytty jäljittämään ravintola- ja yöelämän tapahtumiin, mutta varsinaisesti tartunnan tuoja on useimmiten jäänyt epäselväksi.

Raumalle on THL:n tilastoissa merkitty torstaina 13 uutta koronatartuntaa. Uusia tartuntoja on tullut kymmenkunta päivittäin, ja yhdeksän päivän keskiarvona on tällä hetkellä 12,3 uutta tartuntaa.

Kaikkiaan koronatartuntoja on listattu Satakuntaan torstaina 28 kappaletta. Rauman lisäksi Eurajoella todettiin yhdeksän tartuntaa. Yhden tartunnan kuntina torstaina olivat Eura, Säkylä, Pori, Kankaanpää, Ulvila ja Kokemäki.

Rauman lähikunnista Varsinais-Suomen puolella Pyhärantaan ja Uuteenkaupunkiin lisättiin kaksi uutta tartuntaa, Laitilaan yksi.

Kaikkiaan Suomessa raportoitiin torstaina 752 uutta tartuntaa.

Porispere-festivaaleilla ollut koronapositiivinen henkilö yleisön joukossa lauantaina

Koronaan sairastunut henkilö on vieraillut Porissa Kirjurinluodolla, Porisperessä lauantaina 31.7. Kyseisenä päivänä paikalla olleiden kannattaa hakeutua pienienkin oireiden ilmetessä koronatestiin.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Juttua päivitetty klo 16.12 tiedolla leviämisvaiheesta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut