Raumalla neljä uutta koronatapausta, Porissa yksi

THL:n tilastoihin on perjantaina kirjattu valtakunnallinen ennätysmäärä uusia koronatapauksia, kaikkiaan 461.

Satakunnassa uusia koronatapauksia on havaittu kaikkiaan viisi: neljä Raumalla ja yksi Porissa. Yksi Raumalle ilmoitetuista uusista tapauksista on jo eilen illalla uutisoitu Karin koulun oppilas.

Suurin osa tartuntatapauksista sijoittuu edelleen pääkaupunkisudulle, joka julistettiin torstaina leviämisvaiheen alueeksi.

Pääkaupunkiseudulla yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään maanantaista 23. marraskuuta alkaen kolmeksi viikoksi. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona.

Yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia.

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja ykkösdivisioonan tasoista kilpailutoimintaa eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Rajoitus ei koske toimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan.

Asiasta kertoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa.

Lisää aiheesta

Influenssarokotteet loppuivat Raumalla kesken – jäähallilla ehdittiin rokottaa kolmen päivän aikana noin 5 000 kaupunkilaista

Raumalla Karin koulussa on todettu oppilaalla koronavirustartunta