Raumalla aloitetaan ensi viikolla 70-vuotiaiden koronarokotukset

Aikoja voi varata huomenna torstaina sekä puhelimitse että netissä.

| Päivitetty

Raumalla aloitetaan 70-vuotiaiden koronarokotukset ensi viikolla. Aikoja voi varata puhelimitse huomenna torstaina kello 8–15 niin kauan kuin varattavaa riittää.

Aika varataan numerosta 044 403 2687. Kaupungin tiedotteessa ohjeistetaan, että puhelimessa tulee odottaa niin kauan, että voi jättää takaisinsoittopyynnön. Puhelua ei tule katkaista kesken.

– Nyt aloitetaan 70-vuotiaiden rokotukset ja ajan voivat edelleen varata myös kaikki sitä vanhemmat. Toivon, että läheiset auttavat iäkkäitä läheisiään ajanvarauksessa, sanoo Rauman terveyspalvelujen ylihoitaja Marja Lehtimäki.

Ajanvarauksen voi tehdä myös sähköisesti Kansalaisen terveyspalvelussa osoitteessa rauma.terveytesi.fi.

Linkki kyseiseen palveluun löytyy myös Rauma kaupungin nettisivuilla Koronarokotukset-sivulta. Ajanvaraus netissä vaatii vahvan tunnistautumisen.

Netin kautta voivat varata ajan ne, jotka ovat jo täyttäneet 70 vuotta.

– AstraZenecan rokotteen käyttö on nyt tauolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti ja jatkosta tiedotetaan, kun viranomaisohjeet asiasta saadaan. Rokotettava ei voi itse valita, mitä rokotetta hän saa, ylihoitaja Lehtimäki kertoo.

Ikääntyneiden kotihoidon ja omaishoidon rokotukset jatkuvat. Kotihoidon ja omaishoidon asiakkaisiin otetaan yhteyttä suoraan.

Mikäli kotihoidon tai omaishoidon asiakkaiden taloudessa asuu muita 70-vuotiaita tai vanhempia ikäihmisiä, voidaan heidät rokottaa samalla kerralla.

Pääsiäisen jälkeen rokotetaan yksityisen omais- ja kotihoidon asiakkaat, jotka eivät vielä ole saaneet rokotusta kaupungin palveluiden kautta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut