Raumalla aloitetaan uuden merenkulun navigointisimulaattorin käyttö – Samkin tavoitteena on kehittää testausympäristö etäohjatuille laivoille

Samk toivoo kehittävänsä navigaatiosimulaattorin avulla mallinnuksen etäohjattavien laivojen testausympäristölle. Kuva: Samk/Pekka Lehmuskallio

Raumalla Satakunnan ammattikorkeakoulussa on alettu kehittää teknisesti tarkkaa testausympäristöä etäohjatuille laivoille.

Aluksi testaus tapahtuu navigaatiosimulaattorilla, jota käytetään Intelligent Shipping Technology Test Laboratory (ISTLAB) -projektissa Raumalla Satakunnan ammattikorkeakoulun tiloissa. Navigaatiosimulaattorin Samkille toimitti teknolohiayhtiö Wärtsilä.

Wärtsilän tiedotteen mukaan testilaboratorioprojekti on ainutlaatuinen maailmassa ja kiinnostaa koko merenkulun yhteisöä. Ohjelma avaa mahdollisuuksia etäohjaukseen.

– Tarkoitus on kehittää oikea mallinnus, mutta ensin meidän täytyy tehdä simulaatiotestausta, ja tähän Wärtsilän teknologia on omiaan, sanoo logistiikan ja meriteknologian koulutuspäällikkö Meri-Maija Marva Satakunnan ammattikorkeakoulusta.

_logo_meren_vuosi.svg