Raumalla asuvat puolalaiset etsivät kadonnutta yhdessä

Työtoverit etsivät kadonnutta miestä Äyhönjärven ympäristöstä kaislikkoa myöten. Kuva: Saana Jaakkola Tässä on vain pieni osa etsimään lähteneistä työtovereista. Kuva: Saana Jaakkola

Sunnuntain vastaisena yönä kadonnutta 26-vuotiasta puolalaismiestä Marcin Szymanskia etsittiin tiistaina Äyhönjärven alueelta.

Tiistai-iltana paikalla oli pelastuslaitoksen yksikkö sekä runsaslukuinen määrä Raumalla asuvia puolalaisia, jotka lähtivät yhdessä työpäivän jälkeen etsimään kadonnutta työtoveriaan.

Kadonneen miehen kollega, Elektrobudowalla Olkiluodossa työskentelevä Bartłomiej kuvailee Szymanskia rauhalliseksi ja mukavaksi nuorukaiseksi, joka ei juurikaan käytä alkoholia.

Joukko työtovereita oli hänen mukaansa istunut lauantai-iltaa kerrostaloasunnossa autogrillin läheisyydessä, ja heidän oli määrä jatkaa iltaa yökerho Dominossa. Szymanski ei kuitenkaan koskaan saapunut yökerhoon.

Bartłomiej kertoi, että pelastuslaitoksen sukeltaja oli tiistai-illan aikana tutkinut järveä, mutta puolalaiset etsijät olivat jääneet vaille lisätietoja. Puoli kahdeksan aikaan illalla puolalaisjoukko hajaantui jatkamaan etsintöjä keskusta-alueelle ja Dominon läheisyyteen.

Pelastuslaitokselta vahvistetaan, että heillä oli illan aikana ollut Äyhönjärvellä etsintätehtävä, ja että poliisi tiedottaa asiasta myöhemmin.

Rauman poliisi on tavoitettavissa seuraavan kerran keskiviikkoaamuna.