Raumalla ja Eurassa havaittiin uudet koronatartunnat – Satasairaala tiedottaa oman koronakatsauksensa jatkossa perjantaisin

THL:n tilastoihin on kirjattu keskiviikkona kaikkiaan 222 uutta koronatapausta, joista yksi sekä Raumalle että Euraan. Eura nousi vasta vajaa viikko sitten THL:n tilastoihin, kun kunnan tautitapausten määrä ylitti viiden; tätä vähäisempien tautitapausten kuntia ei erikseen julkaista.

Eurassa raportoituja koronatapauksia on nyt yhteensä 6 ja Raumalla 35.

Satakunnan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 7,5 koronatapausta 100 000 asukasta kohti. Ilmaantuvuusluku koko maassa viimeisten kahden viikon ajalta on nyt 50,1. Korkein ilmaantuvuusluku on Vaasan 332,1 ja pienin Kainuun 4,2.

Satasairaala on viime viikosta lähtien muuttanut koronatiedotuskäytäntöjään, eikä se enää tiedota erikseen yksittäisistä tapauksista.

– Jatkossa tiedotamme viikoittain perjantaisin alueellisesta tilanteesta ja suosituksista. THL:n koronakartta kertoo päivittäin epidemiologisen tilanteen, joten jatkuvasta tiedottamisesta pidättäydymme. Mahdollisista joukkoaltistuksista tiedotamme yhteistyössä kuntien kanssa mahdollisimman ripeästi, infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä selvensi tiedotteessa.

Satasairaalan julkaisemat alueelliset voimassa olevat suositukset voi tarkistaa täältä.

Lisää aiheesta

Raumalla tullaan edelleen järjestämään joukkorokotustilaisuuksia, vaikka Thl suosittaa toisin – "Olemme tehneet mittavat turvallisuusjärjestelyt"