Raumalla jouluaatonaattona tapahtunut autopuukotus oli myös hovioikeuden mielestä tapon yritys – miehelle ehdotonta vankeutta

Teko tapahtui Raumalla joulukuussa 2021.

Raumalla jouluaatonaattona 2021 toista miestä kääntöveitsellä kaulaan viiltänyt mies sai tuomion tapon yrityksestä myös hovioikeudessa.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1981 syntyneen miehen lokakuussa 2022 tapon yrityksestä kolmeksi ja puoleksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut käräjätuomiota.

Valituksessaan mies vaati, että hänen katsottaisiin syyllistyneen pahoinpitelyyn tai enintään törkeään pahoinpitelyyn. Lisäksi hän vaati vankeusrangaistuksensa lieventämisestä ehdolliseksi.

Puukotus tapahtui liikkuvassa autossa

Kääntöveitsellä viiltäminen tapahtui autossa, jossa nyt tuomittu mies oli ajelulla kahden häntä nuoremman miehen kanssa. Matkustajat olivat nauttineet alkoholia.

Mies istui tekohetkellä takapenkillä, josta käsin hän kiersi kätensä etumatkustajan paikalla istuneen uhrin kaulalle, piti tätä paikallaan ja viilsi tätä puukolla kaulaan.

Miehen oman version mukaan vamma olisi tullut siitä, että uhri olisi tökkäissyt hänen kättään kääntöveitsellä ja osunut sitten omaan kaulaansa. Puukko olisi siis ollutkin uhrin.

Hovioikeus piti tätä tapahtumainkulkua kuitenkin epätodennäköisenä.

5 000 euron korvaukset uhrille

Hovioikeuden mukaan mies ei ole voinut liikkuvassa autossa ja näköesteiden takaa säännellä viillon voimakkuutta siten, että uhrin kuolema olisi ollut poissuljettu vaihtoehto.

Niinpä uhrin kuolema jäi aiheutumatta satunnaisesta syystä, ja mies tuomittiin tapon yrityksestä.

Käräjäoikeuden tuomiota ei siis miltään osin muutettu.

Vankeusrangaistuksen lisäksi mies määrättiin suorittamaan uhrilleen korvaukseksi yhteensä 5 000 euroa.

Tuomiosta voi vielä valittaa hovioikeuteen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut