Raumalla juhlitaan vappua etänä

Viime vuoden vappuna ei vielä tunnettu turvavälejä. Kuva: Jussi Hietikko

Raumalla järjestetään perjantaina 1.5. kello 14.00 alkaen etävapputapahtuma. Vappu yhdessä – Suora lähetys Iso-Hannusta -tapahtuman tarkoituksena on koota yhteen perinteiset raumalaiset vapunpäivän ohjelmat ja striimata ne kaupunkilaisten koteihin.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Rauman Nuorkauppakamari, elokuvateatteri Iso-Hannu, Mixa.fi Tapahtumatuotanto ja Viestintäosakeyhtiö Bonde.

Mukaan ovat lupautuneet muiden muassa Rauman kaupunki, Pallo-Iirot, Teatteriyhdistys Fake ja Rauman Poikasoittokunta.

– Tapahtuman järjestelyt ovat täydessä vauhdissa ja olemme jo lyhyessä ajassa saaneet mukaan useita raumalaisen vapun tärkeitä tahoja, kuten joka vuotisen vappumarssin järjestäjän Poikasoittokunnan ja ankanuitosta vastaavan Pallo-Iirot, tapahtuman projektipäällikkö Linda Leino iloitsee.

Tapahtumalla on tarkoitus kerätä varoja Rauman kaupungin lastensuojelulle. Samalla etsitään keinoa auttaa myös paikallisia yrittäjiä, jotka painivat koronan tuomien liiketaloudellisten haasteiden kanssa.

– Rauman Nuorkauppakamari on tottunut tekemään kaupungin sosiaalitoimen ja lastensuojelun kanssa yhteistyötä Joulupuu-keräyksessä, ja tässäkin tapahtumassa heti alusta asti oli selvää, että haluamme kerätä varoja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville, Leino painottaa.