Raumalla kaktuksia, Lempäälässä palmuja – myös Lempäälän uuden liikenneympyrän taideteos herätti somekeskustelua

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New work#paratiisisaari

Henkilön Villu Jaanisoo (@villusoo) jakama julkaisu

Lempäälässä Sääksjärven keskustan liikenneympyrään on kohonnyt kolme kumista palmua. Niistä vastaa Pirkkalassa ja Helsingissä vaikuttava virolainen kuvataiteilija Villu Jaanisoo, joka on tunnettu taiteessaan monipuolisena materiaalinkäyttäjänä.

Tuorein teos on valmistettu kierrätysrenkaista. Rakentuvan liikenneympyrän nimi on Paratiisisaari.

Facebookissa lempääläiset ovat kommentoineet uutta taideteosta kovin sanankääntein – vähän samoin kuin raumalaiset Tapio Haapalan kaktus-teosta Saman auringon alla, joka nousi Aittakarinkadun uuteen kiertoliittymään elokuun lopussa.

Sääksjärven taideteoksesta nousseen polemiikin toi esille Aamulehti.

– Saadaan varmasti runsaasti negatiivista julkisuutta kunnalle rumasta ympyrästä, kommentoi yksi somekirjoittaja lehden jutun mukaan.

Monet kaupunkilaiset ihmettelivät, miksi Aittakarinkadun kiertoliittymän aiheena ovat kaktukset. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Samoin kuin Rauman uusin kiertoliittymä, myös Lempäälän pian valmistuva liikenneympyrä jakaa mielipiteitä. Taiteilijan Instagram-kuvassa teosta kehutaan muun muassa hienoimmaksi liikenneympyräksi ikinä.

Rauman kaktus-teosta kuvailtiin raumalaisten some-kommenteissa esimerkiksi tinahäkkyräksi ja härpäkkeeksi. Puolustajat puolestaan olivat iloisia siitä, että Raumalle saadaan lisää nykytaidetta. 

Mitä mieltä sinä olet? Kumpi eksoottisista aiheista sopii paremmin suomalaiseen liikenneympyrään?

Mikä Rauman kiertoliittymistä on paras? Oman äänesi Länsi-Suomen suureen kieroliittymägallupiin pääset antamaan TÄSTÄ.