Raumalla Karin koulussa on todettu oppilaalla koronavirustartunta

Rauman Karin koulun 4B-luokan oppilas on sairastunut lauantaina lieväoireiseen koronavirusinfektioon. Diagnoosivahvistus saatiin tänään torstaina.

Rauman kaupungin tiedotteen mukaan tartuttavuus on alkanut torstaiaamulla 12. marraskuuta. Tartunta on peräisin perhepiiristä. Kyseinen oppilas on osallistunut kouluopetukseen vielä tällä viikolla.

Oppilaista on 18 altistunut

Altistuneita ovat luokan 18 oppilasta sekä kolme henkilökuntaan kuuluvaa. Heidät on asetettu kymmeneksi päiväksi karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä laskien.

Karanteeni alkoi torstaina illalla ja jatkuu 28. marraskuuta saakka. Koulu järjestää karanteeniin määrätyille oppilaille etäopetuksen perjantaista alkaen.

Asiasta on tiedotettu perheitä Wilma-viestillä torstai-iltana. Rauman terveyspalvelujen tartuntatautiviranomaiset pyrkivät olemaan altistuneiden vanhempiin henkilökohtaisesti yhteydessä viimeistään perjantain aikana.

– Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta, tiedotteessa todetaan.

Kun karanteeniin määrätty on lapsi, toinen vanhemmista voi olla hänen kanssaan kotona ja tartuntatautipäiväraha korvaa tällöin ansionmenetykset, jos etätyö omalta työpaikalta ei onnistu.

Tiedotteessa huomautetaan, että oireettomia ei ole syytä testata. Testauksen avulla ei voida lyhentää karanteeniaikaa.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–10 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin heti.

Koulun muiden oppilaiden ja henkilökunnan osalta koulutyö jatkuu normaalisti. Koulualtistukseen harvoin liittyy tartuntoja lapsiin.