Raumalla kehitetty Valo-valmennus levinnyt valtakunnalliseksi toiminnaksi

Porin yliopistokeskuksessa järjestettiin tiistaina työllisyys- ja valmennuspalveluiden foorumi, jossa keskusteltiin erilaisten erilaisten työllisyydenhoidon menetelmien tuloksista.

Esillä oli myös Raumalla kehitetty Valo-valmennus.

- Valo-valmennuksessa opinnollistaminen on keskiössä. Valmennuksen vaikuttavuus on erinomainen ja tästä syystä se on levinnyt valtakunnalliseksi toimintakonseptiksi, totesi palvelujohtaja Päivi Laine Satakunnan TE-toimistosta.

Foorumissa keskusteltiin myös luontoavusteisista Green Care -menetelmistä, jotka ovat olleet käytössä ainakin Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa Porin kaupungin työllisyysyksikön Luonnollisesti töissä -hankkeessa.

- Green Care ja Valo-valmennus ovat toimintamalleja, joiden avulla ratkotaan heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen haasteita. Me SataPolku-hankkeessa haluamme auttaa eri toimijoita koko Satakunnan alueella kehittämään uusia erilaisia toimintatapoja, jotka edistävät pitkäaikaistyöttömien työllistymistä, kertoi projektisuunnittelija Pauliina Harrivaara Satakunnan ely-keskuksesta.

SataPolku on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ja Satakunnan ely-keskuksen hallinnoima hanke, jonka tavoitteena on parantaa viranomaisten ja välityömarkkinoiden vaikuttavuutta ja edistää rakennetyöttömyyden purkua.