Raumalla kuntosalien buumi

Raumalla voi hyvällä syyllä väittää olevan käynnissä todellinen kuntosalibuumi. Tammikuun 5. päivä ovensa avaa isompiin tiloihin Männistönkadulle muuttanut Rauman Fysioteam. Päivää myöhemmin loppiaisena kadun toisella puolella vietetään uuden palvelukonseptin lanseeranneen, naisille tarkoitetun Loisto liikuntakeskuksen tupaantuliaisia.

Kuntokeskus Gymppikunnon Erkinkadun tiloihin puolestaan aukeaa tammikuussa uusi Movement Center, jonka ensimmäinen starttikurssi alkaa 13. päivä. Salilla treenataan muun muassa kehonpainoharjoitteita ja telinevoimistelun perusteita.

– Näitä saleja on Suomessa vasta muutama. Starttikurssi kestää kuukauden, kertoja on kaksi viikossa. Sen jälkeen voi osallistua ohjatuille kursseille, Gymppikunnon Kai Palmros kertoo.

Kuntoilijoita riittää

Rauman Fysioteamin yrittäjäpariskunta Mika ja Tiia Saikkonen kertoo etsineensä uusia tiloja jo parin vuoden ajan.

– Päätoimintamme on fysioterapiassa, mikä asetti paljon vaatimuksia uusilta tiloilta muun muassa parkkipaikan ja estettömyyden suhteen, Tiia Saikkonen sanoo.

Aiemmin noin kolmensadan neliön tiloissa toimineen yrityksen laajentuminen tuli eteen, kun kävijöitä oli enemmän kuin tilat antoivat myöden.

– Emme ole missään vaiheessa mainostaneet kuntosaliamme, mutta Rauma on sen verran pieni paikka, että puskaradio toimii. Ainoa mahdollisuutemme olisi ollut toimintojen supistaminen vain fysioterapiaan tai laajentaminen.

Uusissa tiloissa toiminnan painopiste pysyy samana.

– Kuntosalin pidämme etenkin keski-ikäisille terveysliikkujille suunnattuna matalan kynnyksen paikkana, missä musiikki ei pauhaa. Hintamme eivät nouse, hän lupaa.

Paljon varaa valita

Yksi uusista kuntosaleista on syyskuun lopussa auennut KuntoMax. Yrittäjä Kari Kivilahden mukaan toiminta on lähtenyt niin hyvin käyntiin, että laajennusta on jo tiedossa.

– Nykyisiin 480 neliömetriin teemme 240 neliötä lisää. Voimme kasvattaa laitevalikoimaamme ja etenkin vapaapainojen alue kaksinkertaistuu.

Kuntosalien kilpailu on kaupungissa tiukkaa, mutta tervettä. Toimijoilla on selkeät omat vahvuutensa ja asiakkaille riittää näin valinnanvaraa.

– Keskitymme tiukasti peruskuntosalitoimintaan. Ryhmäliikuntatunteja on kysytty, mutta se on vahvasti kilpailtu alue, Kivilahti näkee.

Wellness Friskin yrittäjä Anna Karenius näkee salien monipuolisuuden rikkautena.

– Buumi on kova ja kyllä saleja mahtuu. Uusia palveluita tarjotaan asiakkaille koko ajan. Meille on tulossa uusia laitteita ja uuden kehonhuoltoon keskittyvän foam rolling -tunnin uskon kiinnostavan heti.