Raumalla mitellään päässälaskumestarin tittelistä: "Ei ole toimialaa tai työtä, jossa matemaattisilla taidoilla ei olisi merkitystä"

Kuva: Antoine Dautry

Matematiikan päässälaskumestari -kilpailun Rauman seudun finaali järjestetään tänä vuonna laajassa yhteistyössä yritysten kanssa.

Päässälaskumestari on Satakunnassa vuosittain MAOL-Rauma Ry:n järjestämä yläkoulun 8.-luokkalaisten ja lukion 1.-vuosikurssin päässälaskutaitoa mittaava kisa. Kisan ennakkokarsinnat on pidetty alkuvuodesta. Rauman finaali toteutetaan torstaina Rauma Marine Constructions Oy:n tiloissa.

Paikalle on tulossa kisaamaan lähes 40 nuorta Rauman seudun oppilaitoksista sekä tapahtumaa tukevien yritysten edustajia.

Kisaajilla on 15 minuuttia aikaa ratkoa laaja kirjo päässälaskutaitoa mittaavia tehtäviä. Tuloksia tarkistettaessa kuullaan tapahtumaa tukevien yritysten esittelyitä siitä, mikä on matematiikan merkitys nykypäivän työelämässä. Parhaat palkitaan tämän jälkeen lahjakortein, minkä lisäksi kaikki osallistujat saavat osallistumisesta kunniakirjan ja leffalipun.

– Tulevaisuuden työelämässä pärjäämisessä korostuvat tietojenkäsittelyn, automaation, robotiikan ja tekoälyn ymmärrys sekä hyödyntäminen. Ei ole toimialaa tai työtä, jossa matemaattisilla taidoilla ei olisi merkitystä. Me Rauman kauppakamarin ICT-valiokunnan jäsenet haluamme kannustaa nuoria matematiikan ja sitä kautta loogisen ajattelun pariin. Seudulla on useita teollisia ja ICT-alan yrityksiä, joilla on tarvetta nuorille osaajille myös tulevaisuudessa, toteaa Rauman kauppakamarin ICT-valiokunnan puheenjohtaja Janne Talvio Mep-it Ltd Oy:stä.

– Kilpailu tarjoaa nuorille myös kosketuspintaa nykypäivän työelämään. Ehkäpä joku nuorista innostuu jatkossa hakeutumaan esimerkiksi kesätöihin paikalla oleviin yrityksiin, tuumaavat MAOL-Rauma ry:n puheenjohtaja Otso Huuska ja kisavastaava Sanna Tauluvuori.

Tapahtumaa tukee Rauman kauppakamarin ICT-valiokunnan kautta aktivoitunut yritysten joukko: Kongsberg Maritime Finland Oy, MagiCAD Group, Mep-it Ltd Oy, Oras Oy, Rauman kauppakamari, Rauma Marine Contructions Oy, TVO-konserni sekä Otavan oppimisen palvelut.