Raumalla on varaa valita vain kahdesta – Talviuintikausi käynnistyy niukalla tarjonnalla

Yleisövuoroja odotellaan myöhemmin talvella Petäjäkseen ja Merijakamolle.

Entiselle Petäjäksen telakka-alueelle valmistuu pian sauna avantouimareille. Satamarinea isännöivä Jussi Nordberg kertoo, että rakennuksen seinäelementit tulevat ensi viikolla, jolloin ne myös pystytetään.

Talviuintikauden kynnyksellä talviuimareiden vaihtoehdot ovat Raumalla edelleen vähissä.

Tällä hetkellä yleisövuoroja järjestää vain Puusaun Narvijärven rannalla ja Rauman Talviuimareiden pyörittämä Kisaranta Syväraumanlahdella.

Puusaun lämpenee talvella päivittäin. Kisarannassa saunaan pääsee puolestaan kolmesti viikossa: tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Meriristi on pois vahvuudesta ainakin vielä tämän kauden, sillä remontin pitäisi valmistua loppuvuodesta 2024. Saunatilat saataneen käyttöön vasta vuoden 2025 puolella.

Talvella lisää avantouintipaikkoja?

Entiselle Petäjäksen telakalle on puuhattu kovaa kyytiä saunarakennusta viime kesänä avautuneen Marine Cafeen läheisyyteen.

Satamarinea isännöivän yrittäjä Jussi Nordbergin mukaan rakennustyöt saunalla ovat vielä kesken, mutta tavoiteaikataulu valmistumiselle on asetettu.

– Toivottavasti saamme saunan valmiiksi marras-joulukuun vaihteeseen ja joulukuun alussa pääsisi saunomaan ja avantoon. Aukioloaikoja tai hinnastoja ei ole vielä sen tarkemmin suunniteltu, hän kertoo.

Myös Merijakamon rantaan on kaavailtu talveksi kelluvaa lauttasaunaa, joka palvelisi avantouimareita. Palaneen Löylymestari-saunan tilalle suunniteltua "Uutta Merijakamoa" saadaan odottaa ainakin ensi kesään. Yrittäjä Esa Narmala on varovaisen toiveikas, että lauttasauna voisi avautua uimareille tammikuussa 2024.

– Kaikki on vielä sen suhteen hiukan auki, mutta asiat selvinnevät lähipäivinä, Narmala kertoo.

Ryhmät kiinnostuneet omasta vuorosta

Löylymestarin tulipalo ja Meriristin remontti ovat jättäneet ison loven jo ennestään niukkaan avantouintipaikkojen tarjontaan.

Osa uintiporukoista on hakenut apua tilanteeseen varaamalla vakiovuoron esimerkiksi Rauman Kauppaseuran omistamasta Rientolan saunasta.

Puheenjohtaja Samu Vahteristo kertoo, että varsinkin Löylymestarin palo lisäsi vakiovuorojen kysyntää.

Rauman kauppaseuralla ei ole resursseja järjestää yleisövuoroja saunalla. Viikoittaisia vakiovuoroja he kuitenkin vuokraavat ryhmille.

– Joitain ryhmiä voimme vielä vakiovuoroille ottaa. Raumalla on tällä hetkellä selvästi tarvetta useammalle avantouintipaikalle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut